A cseresznye és a seregélyek

Korai cseresznye

Ez a cseresznyefa hibátlan terméssel ajándékozott meg minket idén. A nagy szárazság ellenére gyönyörű volt a termés, csak kicsi. A lehető legjobbkor jött az eső neki, szép nagyra nőttek a szemek. A felvétel után is esett, így végül a beérett cseresznye még nagyobb volt, mint amit mutattunk. A bolti cseresznye piros, de ennek a fának a termése feketén finom igazán. Ez egy korai fajta, ezért nem kukacosodik és nagyon finom édes.

A cseresznyével nem mindig volt szerencsénk. Egyik évben már ért a cseresznye, amikor Pestre kellett utaznunk. Mire visszaértünk, a termés jókora részét megdézsmálták a seregélyek, amit meghagytak, az pedig javarészt túl volt már érve. Egy másik évben bepenészedett a termés java, ott az időjárás babrált ki velünk.

Sajnos az időjárás ellen nem lehet mit tenni. Az almák, körték és a mandula egy részét rendszeresen leverte a szél, jégeső csak 2015-ben, a legendás nagy viharban verte el a gyümölcsöket, de a szőlőben eddig még sosem tett kárt. A gyümölcsfákat és általában minden fát nagyon könnyen leírják az emberek. Mondják rájuk, hogy beteg, hogy ki kell vágni, stb. Nem kezeljük semmivel, csak a frizuráját szoktuk megigazítani.

Most a szárazság ellenére óriási mennyiséget termett, jutott belőle bőven a seregélyeknek is…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .