Amikor a zöld gyíkok nászútra mennek…

Kéknyakú zöld gyík

Már régóta felfigyeltünk arra, hogy a kertben zöld gyíkok jönnek-mennek, de csak tavaly tudatosult bennünk igazán, hogy ők itt élnek. Nem csak Magyarországon, nem a megyében, hanem a kertben. Nem is egy zöld gyíkot láttunk már, de eddig csak egyetlen egy volt, akit részben kézhez tudtunk szoktatni. Idén végre megtudtuk, hogy mint minden házi sárkány, a mi zöld házi sárkányunk is lány, de mire ez kitisztult, a sárkánylányt megszöktették.

Minden nő álmai között szerepel, hogy a szőke herceg eljön érte és elviszi őt egy szép helyre. A mi zöld gyík lányunkat levendulák közelségétől illatos bokorba vitte a lovagja, hogy megmutassa neki a bélyeggyűjteményét.

Kis zöld gyíkok tavaly is születtek nálunk, egyikük már fakanálból eszik, ahogy Miss Balázs is tette. Miss B. azóta visszatért hozzánk, de a rossz idő miatt csak egyetlen egyszer láttuk, míg a kis gyíkot rendszeresen látjuk napozni hol itt, hol ott. Mostanában a földieper levelek alatt bújik meg és csak néha jön ki napozni. Egész gyík rezidenciában él, idővel megmutatjuk azt is. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .