Metélőhagyma, fekete cseresznye, Gülüke

Metélőhagyma, cseresznye

Mikor lógott az eső lába, Gülüke álmát őrizve szelektáltuk a cseresznyét és metélőhagymát. Gülüke nagyon kicsike még és a leírások szerint két dologra kell ügyelni egy koraszülett cicánál…

Az egyik, hogy melegen kell őt tartani, a másik, hogy mindig oda kell tessékelni a mamához, ha szoptatás van. A saját tapasztalataink alapján arra is figyelni kell, hogy ne kolbászoljon el, mert amikor a tesók már messzebb merészkednek, ő is próbál lépést tartani, de feltehetően ő még nem tudja megvédeni magát pl. egy rókával szemben.

Idén a nyár nem akar megérkezni. Most végre meleg van, de zivatarok jönnek-mennek, ezért igyekszünk figyelni a kicsire, de azért nem ellentmondani a természet rendjének.

A metélőhagymát 2 éve, tavasszal ültettük el egy ablakkerteből készült magaságyásba. Minimális locsolás mellett lett belőle annyi, ami a fenti videóban látható. (A mákból sajnos semmi nem lett, még a nyomát se láttuk.) A metélőhagyma finom és a virága pedig nagyon szép dísze a kertnek, ezért duplán is van miért szeretni! =)

A fekete cseresznye a legfinomabb cseresznye, de sajnos azt jelzi, hogy csípkedni kell magunkat a szedéssel, mert lassan vége a cseresznyeszezonnak. Ez egy korai fajta, de van olyan cserkó, ami csak most érik be. Valószínűleg cseresznyéből is, mint mindenből biztos sokféle van.

Te frissen fogyasztod a metélőhagymát, vagy elrakod? Na és a cseresznyét? Kérjük, adj nekünk tippeket kommentben, melyikből mit érdemes készíteni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .