Depresszió és rosszkedv ellen vidám színek

Rosszkedv ellen sárga bútor

Habár elvileg nyár van, az időjárás inkább hasonlít a tavaszhoz. Végre rendszeres az eső, amitől zöldellnek a növények, de sajnos ez együtt jár a borús hangulattal. Rosszkedv ellen első lépésként vedd körül magad vidám színekkel!

Lázadók voltunk és leszünk is mindig. De a kamaszkor már véget ért. Volt idő, amikor még az sem zavart hogy a szobában nincs ablak, hiszen a metál zene sötétebbik bugyrába menekültünk a világ elől. Nem tagadjuk meg azt a korszakot, hiszen azok is mi voltunk. Szükségünk volt rá. De ma már más szelek fújnak…

A metál zenéről soha nem fogunk lemondani, csak más környezetben és több őszhajszál birtokában hallgatjuk, mint eddig. Egy szekrény festés pl. tökéletes alkalom erre.

Ahogy fokozatosan megláttuk a világ színeit, a fekete szín az életünkben elnyomásba került, így a sötét helyiség is kifejezetten nyomasztóvá vált. Ma már arra törekszünk, hogy világosabbá tegyük az életterünket és élvezhessük a napfényt. Ez többnyire a kertre korlátozódik, de ha bent kell lenni a házban, akkor is napraforgót játszottunk hervadt fekete rózsa helyett.

Az első években a házba beesett az eső. Mi szerettük volna a szivárványt is „begyömöszölni” a házba az elejétől a végéig, de nem sikerült. Nem adtuk fel, a rosszkedv ellen akkor is nekünk kell tennünk! Rájöttünk, hogy a szivárványt nem kell birtokolni. Saját színekből kell létrehozni a saját kis világunk szivárványát.

Így történt, hogy az átrendezett konyha vidámabb színt kapott. A jókedvet fokozatosan kiterjesszük a ház többi pontjára is. A hálószoba sem unalmas, ott felfestettük a falra azt, amit minden álmunkban látni szeretnénk. Hiszünk az álmainkban, ezért minden nap látjuk azt, ahová el szeretnénk jutni és ahová újra és újra el is fogunk jutni! =)

Bízunk benne, hogy látod azokat az ellentmondásokat, amik arról árulkodnak, amit mi hangsúlyozni szeretnénk! Semmiben sem a tökéletesség a fontos, hanem a saját érzéseid!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .