Cseresznyés süti
Napló

Tök egyszerű cseresznyés süti recept

A sütiket szeretjük. A cseresznyét szeretjük. Az egyszerűséget mindennél jobban szeretjük. Fogtuk a sütit, a cseresznyét és az egyszerűséget, beraktuk egy tálba és elkészült a tök egyszerű cseresznyés süti.

Az eredeti receptet itt találtuk, amin mindössze négy változtatást hajtottunk végre. Vaníliás cukor és sütőpapír nem volt itthon, ezért ezeket kihagytuk. Sütőpapírt már jó ideje nem használunk. Rétesliszt helyett finomlisztet használtunk és tejföl helyett joghurtot. De nem azért, mert így jobb, vagy ilyesmi, hanem mert ezek voltak itthon. Minden mást úgy csináltunk, ahogy az eredeti recept írta.

Cseresznye magozás Fílgúdosan

Hozzávalók a töltelékhez:

  • cseresznye: 80 dkg
  • porcukor: 2 ek
  • fahéj: 1 tk
  • szegfűszeg: 1/2 tk

Hozzávalók a tésztához:

  • finomliszt: 30 dkg
  • tojás: 3 db
  • tejföl: 3 dl (20%-os)
  • citrom: 1 db
  • porcukor: 25 dkg
  • sütőpor: 1 csomag
  • só: 1 csipet

A tök egyszerű cseresznyés süti elkészítése:

  1. Magozás után a cseresznyét forgasd bele a porcukor + fahéj + szegfűszegbe.
  2. Keverd össze a tojásokat a porcukorral, majd add hozzá a tejfölt! Add hozzá a sót, reszeld bele a citrom héját és add hozzá a citrom levét!
  3. A lisztet keverd össze a sütőporral és szitáld bele a tojásos masszába! Keverd jól össze őket, azután kivajazott és lisztezett tepsibe öntsd bele a kész tésztát!
  4. A tetejét rakd ki a cserkóval és mehet a sütőbe! Előmelegített sütőbe kell rakni, kb. 25 perc alatt sül készre ez a tök egyszerű cseresznyés süti.

Ez a süti lényegében bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ha te valamit másképp csináltál, írd meg nekünk, hogy mi volt az és miért változtattál! Előre is köszi!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest