70 éve együtt élő görög házaspárnál jártunk

Görög házaspár

Életünk legmeghatóbb néhány óráját tölthettük el ennél az idős házaspárnál a hegyvidéki görög faluban. A 88 éves Katina néni és a 92 éves Tasos bácsi feta sajttal és szirupos édességgel vendégelt meg minket. Olyan kedves vendéglátásban volt részünk, minthacsak a saját unokákat látták volna vendégül.

A felvétel után Tasos bácsi mesélt nekünk a fiatalkorukról, a szegénységről, amiben éltek régen és a megismerkedésükről. Ismerkedésük nem volt akadálytalan, az akkori sokkal szigorúbb szokások és a katonaság miatt a fiatal Katinát nagyon ritkán, csak lopva láthatta Tasos bácsi, de talán éppen ez az oka annak, hogy 70! éve házasok.

A végtelenül kedves házaspár családtagként kezelt minket, jó sorsot kívántak nekünk, valamint azt tanácsolták, hogy soha ne foglalkozzunk mással, csak a szeretet és az egészség számít. Felejthetetlen érzésekkel lettünk gazdagabbak! Ma is könnybe lábad a szemünk, ha erre a napra gondolunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .