90-es ROCK ihlette: Ossian – Emberi dolgok

A 90-es évek más volt… tényleg igaz, hogy mindenki „táncolt”! Bár Majka más műfajban nyomja, mégis értjük a nyelvét, mert mi is jól éreztük magunkat a kilencvenes években. „Ha féltünk, egymástól vártunk biztatást” és több koncerten egyként énekeltük, hogy „ítélet helyett nézz önmagadba”, de mikor lehetne ez aktuálisabb, mint manapság?!

Bár a fenti sorok eredetileg a Pokolgép zenekar dalszövegéből valók, mi ezúttal az Ossian ’93-ban kiadott lemezéről beszélgettünk. A kilencvenes években az Ossian azon magyar rock zenekarok egyike volt, akiknek a koncertjeire jártunk. Előfordult, hogy még vidékre is elutaztunk egy-egy Ossian koncertre, ilyenkor a bulit követően a vonatállomáson éjszakáztunk az első Pestre induló vonat érkezéséig.

A zenekart a Kitörés és a Keresztút c. albumok által ismertük meg, néhány évvel a lemezek megjelenése után. Az Emberi dolgok és az ezt megelőző Ossian albumok csak ezután kerültek a zene hallgatási repertoárunkba. Az Emberi dolgok album még kazettán, később CD-n volt meg nekünk, amin az „Őrizd meg a lelkedet” c. számot tekertük mindig vissza a kétkazettás magnóinkon.

A legnagyobb érték az ember életében a saját múltja. Azért ez a legfelbecsülhetetlenebb, mert az csak az övé, nem tudja leképezni és fizikailag nem képes megőrizni, csak az elméjében. Ha a jelenedet széppé tudod tenni, akkor gazdag vagy, hiszen így válik a múltad megfizethetetlenné.

Új sorozatunkban a múltunkról mesélünk a kilencvenes évekbeli rockzenekar egy-egy albumának nyomán. A zene mindenki életében fontos és meghatározó, ez a mi életünkben is így volt. S mivel az együtt töltött éveink száma már több, az azelőttinél, így ez az időszak, vagyis a kilencvenes évek élénkebben él az emlékezetünkben.

Indítsd el hozzá halkan a zenét: ► https://youtu.be/gNVDLJokUMc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .