A krumplihéj legendája

Ha valaki nem úgy nő fel, hogy az otthon melegét fatüzelésű kályha nyújtja, akkor fogalma sincs, hogyan kell megfelelően fűteni. A fatüzeléshez rutin kell, de addig még sok víz folyik le a Dunán. A begyújtás is egy külön téma, de maga a tüzelőanyag is. Évek kérdése, mire megfelelő ismereteket sajátít el az ember és gazdaságosan képes fűteni.

Ehhez azonban körültekintő és alapos megfigyelésre van szükség. A megfelelő kályhától a jó tűzifán át a kéményig, valamint a ház hőszigeteléséig minden részlet fontos, mert ha ezek közül valamelyik hibádzik, az legalább olyan, mintha a fizetésünk egy részét közvetlenül a tűzbe raknánk…

Ahogy az életben mindenről, a tüzelésről is nagyon sok pletyka terjed szájhagyomány útján és mostmár az interneten is. A boltban állítólag varázserővel rendelkező „csillámporok” kaphatók, amik a kéményben lerakódott kátrányt kitisztítják. Mi ilyet még nem próbáltunk, helyette a krumplihéjat próbáltuk ki, amiről szintén az a hír járja, hogy kitisztítja a kéményt. Vajon igaz a legenda?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .