A Kaliakra Rock Fesztivál és a Manowar 2007-ben

Kaliakra Rock Fesztivál, 2007

A Kaliakra Rock Fesztivál mindkettőnk számára több volt egy koncertnél. Nem csak az akkori élmény miatt, hanem azért, mert ez volt az a buli, aminek köszönhetően mai napig tartó barátságokat kötöttünk maroknyi metálos cimboráinkkal, akiket a következő évben ismertünk meg.

2007 fontos évszám volt mind a Manowar zenekar, mind pedig a saját közös életünkben. Nem egyszer jártunk már koncerten, fesztiválon valamint külföldön, de ebben az évben voltunk életünkben először külföldi fesztiválon. A több napos fesztivál fellépői közül mi kimondottan a Manowar zenekarra voltunk kíváncsiak. Nekik köszönhetően ismertük meg egymást és az akkori koncertjük napja egybeesett a 10. évfordulónkkal.

Élménybeszámoló a koncerttel egybekötött utazásról.

A bulgáriai Kavarna településen három napot és két éjszakát töltöttünk el. Vonattal vágtunk neki a több mint ezer kilométernek, helyben vettük meg a jegyet a fesztiválra és a szállásunkat is a helyszínen foglaltuk le. A vasutat a Fekete-tenger partján elhelyezkedő Várna városban hagytuk el, innen még 64 km volt Karvarna, a Kaliakra Rock Fesztivál helyszíne.

Kavarna település

Kavarna egy tengerparti üdülőhely Bulgáriában, amely elsősorban a tőle néhány kilométerre található Kaliakra hegyfokról ismert. Habár Bulgária népszerűsége elsősorban a Fekete-tenger partjának köszönhető, a kétezres évek közepétől Kavarna egyre több rockzenei koncert házigazdájaként vált ismertté. A település ma már központi szerepet tölt be Bulgária zenei életében. A Kaliakra Rock Fesztivált 2006-ban rendezték meg először.

Kaliakra, a helyi nevezetesség

Kavarnától 12 kilométerre található Kaliakra. Ez egy tengerbe nyúló földnyelv 70 m magas sziklákkal, melyen egy középkori erőd található. Kaliakra egy természetvédelmi terület, ahol a tengerben delfinek élnek az égbolton pedig költöző madarak vonulása figyelhető meg. A természeti látnivaló nevéhez számos legenda fűződik, valamint egy történelmi esemény, az orosz-török ​​háború részeként a Kaliakra-foki csata is itt zajlott.

Kaliakra Rock Fesztivál

A Kaliakra Rock Fesztivál 2006-ban került először megrendezésre. Az első rendezvényen a fellépők a Testament, Helloween és a Twisted Sister voltak, míg 2007-ben Kavarna városkája a Heaven and Hell, a Motörhead és a Manowar fémzenéjétől volt hangos. A 2007-es bulinak olyan jó volt a fogadtatása, hogy a következő évben a zenekar ismét visszatért a helyszínre. 2008-ban a Manowar egy 5 órás koncert keretében nem csupán játszott a színpadon, de “a leghosszabb heavy metal koncert” kategóriában világrekordot döntött. Ebben az évben a fellépők a Manowar mellett a Holy Hell, Sixth Sense, Alice Cooper, Slayer és In Flames voltak. 2010-től a rendezvény felvette a település nevét, így lett a neve Kavarna Rock Fesztivál.

A beszámolóban emlegetett bolgár himnusz.

Magic Circle Fesztivál

A 2007-es év egy fontos esztendő volt a Manowar számára. Miközben június utolsó napján még a bulgáriai Kaliakra Rock Fesztiválon állt színpadon a zenekar, egy hétre rá már saját szervezésű fesztiváljuk nyitónapján csaptak az acél húrok közé. A Magic Circle Fesztiválra első alkalommal  2007. július első hetében került sor németországi Bad Arolsenben és a Manowar a rákövetkező években is őrizte saját fesztiváljának hagyományát. 2008-ban ugyanezen a helyszínen építették fel a heavy metál színpadot, de ekkor már több, mint 35.000 résztvevője volt a rendezvénynek. Az óriási vendégszám a “Kings of Metal” c. album 20. évfordulója alkalmából egymást követő két nap koncertet adó Manowar zenekarnak, valamint az olyan nagy nevű fellépőknek köszönhető, mint pl. az Alice Cooper, Doro, WASP, stb.

Mi a 2007-es Kaliakra Rock Fesztivált követően már társasággal mentünk Manowar koncertre, akkor már a zenekar saját fesztiváljára esett a döntésünk, így 2008-ban már a németországi Magic Circle Fesztiválon, 35.000 metálarc társaságában énekelhettük egyként mindenkivel, hogy “Állj ki magadért!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .