A ruhásszekrény krónikái: karácsonyi hangulat

Az igazi ajándék megfizethetetlen. Nem pénzbeni, hanem eszmei érték, ami emléket idéz, élményt nyújt, vagy sokat jelent az ajándékozott számára. Maga a karácsonyi hangulat sokkal többet jelent az élményvásárlásnál, a tárgyi ajándéknál…

Egy kisgyerek számára a karácsony egy titkos, varázslatos világba vezető ajtó, ahová csak december 24-én lehet belépni. A gyerekek betartják a játékszabályokat, de a felnőttek nem érzik a súlyát annak, ha megszegik azokat. Ők azt hiszik, ha beköltöznek az ajtó mögé, életük egésze karácsonnyá válik. A karácsony csak akkor marad varázslatos, ha képesek vagyunk magunknak megálljt parancsolni és akkor is az ajtón innen tudunk maradni, ha túl nagy a kísértés.

Karácsonyi hangulat a kiskuckóban

Persze a gyerekek előbb-utóbb mind felnőnek és a szerencsések idővel ráébrednek a titok nyitjára: aki nem áhítja az év 365 napján a “karácsonyt” annak számára minden nap egy ünnep. Érzéseink ugyanis ajtón innen és túl is jelen vannak, ha megtanulunk bánni velük. A karácsonyi fény csupán ráadás!

Életünk karácsonyfáját nem pénzbeni értékekkel, hanem saját emlékeinkkel kell feldíszítenünk ahhoz, hogy mindig örökzöld maradjon. Ha megtaláljuk mindehhez a “másik felünket” is, annál szebb dolog nincsen a világon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest