Valóság vs virtualitás: milyen irányba halad a világ?

Valóság vs virtualitás

Valóság vs virtualitás. Darabjaira szakadt világunkban még mindig vannak olyan emberek, akik a valóságra fókuszálva próbálnak elhatárolódni a megosztottság táptalaját jelentő virtualitástól. Az internetes tér már mindenkit elnyelt, de ki lehet-e és ki kell-e szabadulnunk ebből az érzelemszegény, képzelt világból?

A pandémia több lépcsős megpróbáltatás elé állított mindenkit. Először a magatartásunk került mérlegre, azután a legtöbbünknek megváltoztak az anyagi körülményei, végül pedig szembe kell nézni a saját félelmeinkkel…
Mi lesz, ha véget ér a világjárvány? Lesz-e majd újra kedvünk és egyáltalán bátorságunk ismét hagyományos koncertre, moziba, színházba menni? Minek kell történnie ahhoz, hogy úgy mehessünk majd szórakozni, mint a járvány előtt?!

Miért kell támogatnunk a művészeket? Miért gondoljuk azt, hogy az előadóművészeknek és mindenkinek, aki élt az internet előtti világban fontosabb szerepük van, mint valaha? Miért kell beszélgetnünk egymással, miért kell, hogy visszaálljon a régi rend és ne maradjunk a virtuális térben? Miért nélkülözhetetlen a személyes találkozás? Ilyen és hasonló kérdések merültek fel bennünk a minap.

Négyszemközt történő beszélgetésünk témája olyan elgondolkodtató volt, hogy meg akartuk osztani veled is, hogy bekapcsolódj a beszélgetésbe. Neked mi a véleményed erről az egészről? Mi lesz az emberiség jövője, amikor túl leszünk ezen az egészen?

Valóság vs virtualitás? Csupán optikai csalódás, vagy az emberiség jövője a virtualitás? Kattints a videóra és iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Szólalj meg te is a témában, vagy támogasd a művészeket, akikről úgy gondolod, hogy kifejezik helyetted azt, amit gondolsz! Mi sem ülünk a babérjainkon, hamarosan egy live stream koncertre „megyünk” és lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk a kedvenceinkért! Állj te is kedvenced mellé ebben a nehéz időszakban is!

Nem először beszéltünk arról, hogy a mozi és a zene fontos az életünkben. A szórakoztatóipar, az előadóművészek (zenészek, színészek, humoristák…) támogatásával saját magunkat is támogatjuk! Míg nekik a munkájuk a tét, neked a szórakozásod. A szórakozás éppen olyan fontos része az életünknek, mint a munka és a pihenés! Nézd meg a Zorba, a görög c. filmet és megérted!

Ha az előadóművészek munkája megszűnik, nem lesz többé hagyományos koncert, színház, mozi, stb. A világ örökre abban a csendben él majd tovább, ami most hallható. Egyikünk sem akarhatja ezt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .