Amikor bejön a darázs | Fájdalommentes megoldás

Manapság a kislányok már egész kis korukban megtanulják, hogy ha pók jön be a gyerekszobájukba, akkor apunak kell szólni, hogy megmentse az életüket. Később a házasság ideje alatt ez a feladat a férfiakra hárul. A férfiak többsége nem vacakol sokat a betolakodóval, lecsapja és nincs többé rinya.

De mi minimálisra szeretnénk szűkíteni az ilyen „életmentő” beavatkozásokat, ezért próbáljuk megtalálni a módját, hogy hogyan penderíthetjük ki kíméletesen a nem kívánt vendéget. A „mini drónok”, azaz a poloskák kapcsán már megtaláltuk a tökéletes megoldást, de most egy nagy darázs jött be, ezt is meg kellett oldanunk.

Az ember mindent ki akar írtani, ami számára idegen, vagy kedvezőtlen. Sajnos vannak olyan szélsőséges esetek, amikor ismereteink kevesek ahhoz, hogy tudjuk, mi a jó megoldás, ezért más ötlet híján léteznek még olyan nyomós okok, amik indokolják ezt a megoldást. Gondolj pl. a szúnyogokra, vagy a sokszor tényleg veszélyt jelentő, tömegesen kirajzó méhekre!

Egy eltévedt #darázs még nem a világ! Bántani sem bánt, ha nem piszkálod! Egyrészt van az a régi mondás, hogy „ismerd meg az ellenséged”, másrészt pedig ki beszél itt ellenségről?! Egy darázs eltévedt, segítenünk kell neki hazatalálni. Ha egy kisgyerek veszítené el a szüleit, ugyanezt tennéd, nem igaz? Mitől más a helyzet, ha egy darázsról van szó?! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .