Amikor görgőfelhő közelít: külföldi forgószél élményünk

Belegondolni is borzasztó, hogy a pincék alapvető céljuk helyett valamikor a háborút megélt embereknek nyújtott menedéket. Még borzasztóbb, hogy ezeknek az időknek a borzalmaira már lassan senki nem tud figyelmeztetni, hiszen nagyszüleink már nem mesélhetnek nekünk a saját tapasztalataikról. (Innen is üdvözlünk minden velünk egy korú, vagy tőlünk idősebb embert a YouTube-on! Tapasztalataid nagyon fontosak a fiatalabb korosztály számára!!)

Ilyen gondolat azért fordult meg a fejünkben, mert több esetben magunk is menedékként használtuk a pincét. Vidéki tartózkodásunk első hónapjában egy sosem látott méretű vihar elől menekültünk le a pincébe. Erre valószínűleg mindenki emlékszik, hiszen a keletkezett károkról országosan számoltak be a híradók.

Aznapra, amikor a felvétel készült, megint egy 100 km/h feletti vihart jeleztek a meteorológusok. Mivel a szél már idő előtt letépett egy zsindelyt (kb. 1,5 kg) a tetőről, jobbnak láttuk ha lent tartózkodunk a vihar alatt. A lent töltött idő eszünkbe juttatta azt a forgószelet, amivel először találkoztunk életünkben, igencsak testközelből. Ez kb. 15 évvel ezelőtt történt, de legalább annyira emlékezetes volt, mint a 2015. július 8-ai vihar.

Holnapra sajnos ismét nagy vihar van kilátásban, az időjárás jelentések szerint olyan ritka jelenség is előfordulhat hazánkban, hogy „megbillenhet a Balaton”. A viharciklon a Ciara nevet kapta és nem csak az országot, de egész Európát érinti. Az érintetteknek az @Időkép mellett érdemes a hivatalos forrásokat és veszélyjelzéseket is figyelni, ilyenkor jól jöhet egy-egy alkalmazás is az okostelefonodra!

Mindenki vigyázzon magára!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .