Aprócska szerkezet, de annál hasznosabb: szivattyú fúrógéphez

Mini szivattyú

Az esővízgyűjtő medence jó dolog, de amikor nem esik eső, a vizet akkor is használjuk. A víz bizony ilyenkor fogyni kezd, és előbb-utóbb eléri azt a szintet, amikor szívással (szájjal) már nem lehet belőle megindítani a víz folyását.

Amikor először szembesültünk ezzel a problémával, azt hittük, valami baj történt. Lyukat kerestünk a slagon, mert valami hasonló meghibásodásra gondoltunk. A neten megtaláltuk a megoldást. A különböző szivattyúkat kínáló webáruházaknál kötöttünk ki, ahol annyi féle termékeket ajánlanak, hogy csak értsd meg, hogy mi az, és győzd kitalálni, melyikre van szükséged.

A mi választásunk a fúrógéppel működtethető szivattyúra esett, mert olcsó megoldást kerestünk, amire remélhetőleg ritkán lesz szükségünk. Az alábbiakban ennek fogom ismertetni az előnyeit és hátrányait.

Amikor meghozta a futár, csak néztünk, milyen apró a szerkezet, mi azt hittük, legalább egy átlagos edény méretű lesz. Apró termete ellenére nagyon masszívnak tűnik, és a netes kínálatból elsősorban
azért rá esett a választásunk, mert 10 év! garancia van rá!

Előnye: a kicsi mérete miatt kis helyen is elfér. Masszív darab, amire 10 év garanciát ad a gyártó.
Hátránya: sajnos nem lehet csak úgy felszerelni a fúrót rá, a szivattyút stabil helyre kell felcsavarozni ahhoz, hogy használni lehessen. A ritka használat miatt mi egy hosszú deszkára szereltük, amit használat alatt le kell fogni a gép ereje által kiváltott rezgés miatt.

A fentiektől eltekintve kifogástalannak tartjuk a kicsikét, a hátrányait inkább csak azért említettük meg, hogy őszintén írjunk róla. Mivel a szivattyú használata nem mindennapos, így a fent leírt negatívumokat nem tartjuk olyan nagy problémának…

Eddig mindössze egyszer kellett használnunk, mert nyáron sok eső esett, így a vízgyűjtő medence mindig tele volt annyira, hogy a szájjal történő szívás és a szivattyú nélkül is elegendő nyomás maradt a slagban, ami kilóg belőle. Valószínűleg most jön csak el igazán a kis vízszivattyú ideje, amikor már hideg van kint, és a házba vezetett csövön keresztül kell majd szivattyúznunk a vizet.
Már ha nem akarunk megfagyni a vízhez jutás ideje alatt…

Inkább biztosítékként tartjuk számon, és vészhelyzetben, vagy hideg időben lesz rá szükségünk, amikor valószínűleg még jobban fogunk örülünk neki, hogy megvettük! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .