Az otthoni munka titka a metálzene?

Zene távmunka mellé

Az első olyan munkahelyünkön, ahol otthonról dolgozhattunk, az irodai alkalmazottaknak nem engedték az olyan zenehallgatást, amiben ének van. Ezt akkor nem értettük, de amikor már hosszú ideje távmunkában dolgozol, elkerülhetetlen, hogy hallgass valamit. A rádió hangulatos, de hamar rájöttünk, hogy igaza volt az egykori főnökünknek, és tényleg nem lehet munka mellett beszélgetéseket, vagy szöveges dalokat hallgatni, mert a távmunka nem buli!

Óriási koncentrációképességet igényel, ha írsz, ha szerkesztessz, ha ügyfeleket kezelsz, ha fizetett reklámokat helyezel el a webes felületeken, hiszen itt már más pénzéről van szó, amiért felelősséget kell vállalnod. Azóta amióta ez tudatosult bennünk, munka közben ritkán hallgatunk zenét. Vannak olyan feladatok, ami közben ez nem zavaró, de egyszerűbb erre az időszakra olyan zenét választani, ami nem akadályoz a munkában. Válassz instrumentális albumokat a munkaidődre és sokkal hatékonyabban fogsz tudni dolgozni!

Mostanában ezt hallgatjuk távmunka közben

Sokféle zenét próbáltunk már, ez nyilván ízlés kérdése is. De a relaxációs zenék pl. egyáltalán nem váltak be. Nagyon szeretjük pl. a Buddha Bar válogatás lemezeit is, de nem munka mellé valók. A Buddha Bart mi 2000 körül ismertük meg a kedvenc budapesti törzshelyünkön, a fehérvári úti Il Treno pizzériában. Billiárdozni jártunk oda nagyon sokat. A biliárdterem egy sötét pincehelyiségben volt, ahol a biliárdasztalok megvilágítása jelentette a hangulatvilágítást. A falak pirosak voltak és minden asztal mellett volt egy étkezőasztal, ahová a pizzát és a sört hozták. Nagyon szerettük azt a helyet. Hétköznap munka után is benéztünk, hétvégén pedig egész hajnalig billiárdoztunk.

Az a zene ott volt nagyon hangulatos, de otthon mekó közben eltunyul tőle az ember, ezért célszerűbb valami pörgősebbet választani. Ha a dalszövegre figyelsz, akkor szintén kelepcébe kerülsz, ezért a legjobb megoldás, ha instrumentális zenét keresel az otthoni munkavégzéshez! Jó munkát mindenkinek! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .