Rajongás régen és most

Sosem tudtunk igazán rajongani valakiért, vagy valamiért. Ha valakit igazán kedvelünk, akkor a magunk módján megpróbáljuk támogatni az illetőt. Ez nem a pénzről szól. Ez részvételről és segítségről szól. Mert így vagy úgy mindenkinek szüksége van a segítségre…

A kilencvenes években nagy dolognak számított az autogram. Akkor még nem volt internet, a Metal Hammerből tudtuk, ha pl. Ossian dedikálás volt a Móricz Zsigmond körtéri Hammer Zenebarlangban. Az autogram, vagy az, hogy közelebb kerüljünk egy zenekarhoz, minket sosem vonzott igazán, mindössze néhány alkalommal éltünk ilyen lehetőséggel, amikor a szokásosnál könnyebb volt a bandatagok kézjegyeihez hozzájutni.

De még ennél is korábban egyik-másik zene magazinban lehetett megtalálni az előadók postafiók címét. Ezekre a címekre írva postai úton lehetett autogramot kérni a zenészektől. A Junkies zenekartól kézzel írt leveleink voltak, de az egyetlen közös fotónk a Hajógyári Szigeten készült a Moonspell zenekarral.

Nagyjából az ezredfordulóval egy időben érkezett meg a világháló és megjelentek a digitális fényképezőgépek. Ekkor már a neten tájékozódtunk a koncertekről és legtöbb embernek már nem volt elég az autogram. Az új technikának köszönhetően kialakult a zenekarral közös selfie fotó igénye. Ezzel megkezdődött a fotók tömeges feltöltése a netre…

Rajongás helyett támogatás

A 10. évfordulónk alkalmával egy új időszak vette kezdetét. Bulgáriába utaztunk egy Manowar koncertre, amit a rá következő évben már társaságban ismételtünk meg. Ezekről a koncertekről már az interneten tájékozódtunk, sőt! A zenekar magyar nyelvű weboldalának elkészítésével mi magunk továbbítottuk a koncertdátumokat és a zenekarról szóló további információkat a magyar rajongóknak.

Az amerikai zenekar felvette velünk a kapcsolatot. Ekkortól fogva hivatalosan is mi lettünk a zenekar magyar képviselői. Az éveken át tartó önkéntes munka egyik eredménye, hogy nevünk a CD borítón is szerepel. Most ugyanez történt a Lord Of The Lost kapcsán is, az alábbi videóban erről beszélünk.

Büszkék vagyunk rá, hogy a kitartó munkával ilyen eredményeket is elértünk. Számunkra ezt jelenti a rajongás…

A jelenlegi nehéz időszakban különösen fontos, hogy támogasd a kedvenceidet! Egyetlen CD megvásárlásával nagyon sokat teszel a kedvenc zenekarodért, vagy más előadóművészekért! Pénz mindig akad, hiszen fizetésből élünk, de hogy mire különítesz el hónapról-hónapra pár ezer forintot, arról egyedül te döntesz! Fontos, hogy nem pénzbeni adományról van szó, hanem arról, hogy kedvenced minél tovább akadálytalanul végezhesse a tevékenységét, hiszen ő tartja benned a lelket, nem igaz?! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .