
Annyi féle palacsintát csináltunk már, de a banános palacsintatészta eddig nekünk kimaradt. A narancsos palacsintatészta és a levendulás palacsinta is finom, de ilyen finomat még nem ettünk!
A banános palacsintatészta, vagy banánlepény most nagyon terjed a neten. Ez azért van, mert mindenki másként csinálja. Aki a paleolit táplálkozásban hisz, a kókuszolajon kívül mindössze 2 összetevőből készíti ezt a palacsintát: banán, liszt. A paleo étrend lényege az ősi táplálkozás reprodukálása. Habár az összes megcimkézett táplálkozási szokás közül ez tűnik a legésszerűbbnek, mi most nem a paleo verziót készítettük el.

Több helyen is megnéztük a receptet. Van aki vajat is ad hozzá, ill. van, aki zabbal készíti a lepényt liszt helyett. Szeretjük a zabot, de mi most liszttel dolgoztunk. Az eredmény fennséges! Édes, de nagyon huncut. Valahogy az jutott eszünkbe, hogy az ókori orgiákon biztos efféléket szolgáltak fel… =D
Hozzávalók a banánlepényhez
- banán: 2 db (jó érett banán a legjobb)
- liszt: 4 ek
- tojás: 2 db
- tej: 1 dl (víz is lehet a tej helyett)

A banános palacsintatészta elkészítése
Az elkészítés nagyon egyszerű. Akár a hagyományos palacsintát, a hozzávalókat összekevered egy mély tálban. A banánt villával nyomkodd szét, a lisztet szitáld bele a tálba. Add hozzá a többit: a sütőport, a tojásokat és a tejet. Kézi habverővel keverd össze a masszát, majd merőkanállal adagold a lepénynek valókat az olajos palacsintasütőre!
Ennyi! Jó étvágyat! =)
A képeken mézes kakaó látható. Mi azzal locsoltuk meg a palacsintákat és földimogyorót szórtunk rá. Ha mégtöbbre vágysz, akkor kenj rá Nutellát és tejszínhabot! Te elkészítetted már? Te mit csináltál másképp?