Banános palacsintatészta
Napló

Banános palacsintatészta, vagy banánlepény

Annyi féle palacsintát csináltunk már, de a banános palacsintatészta eddig nekünk kimaradt. A narancsos palacsintatészta és a levendulás palacsinta is finom, de ilyen finomat még nem ettünk!

A banános palacsintatészta, vagy banánlepény most nagyon terjed a neten. Ez azért van, mert mindenki másként csinálja. Aki a paleolit táplálkozásban hisz, a kókuszolajon kívül mindössze 2 összetevőből készíti ezt a palacsintát: banán, liszt. A paleo étrend lényege az ősi táplálkozás reprodukálása. Habár az összes megcimkézett táplálkozási szokás közül ez tűnik a legésszerűbbnek, mi most nem a paleo verziót készítettük el.

Banánlepény

Több helyen is megnéztük a receptet. Van aki vajat is ad hozzá, ill. van, aki zabbal készíti a lepényt liszt helyett. Szeretjük a zabot, de mi most liszttel dolgoztunk. Az eredmény fennséges! Édes, de nagyon huncut. Valahogy az jutott eszünkbe, hogy az ókori orgiákon biztos efféléket szolgáltak fel… =D

Hozzávalók a banánlepényhez

  • banán: 2 db
  • liszt: 4 ek
  • sütőpor: 1 csapott mk
  • tojás: 2 db
  • tej: 1 dl
Banános palacsintatészta

A banános palacsintatészta elkészítése

Az elkészítés nagyon egyszerű. Akár a hagyományos palacsintát, a hozzávalókat összekevered egy mély tálban. A banánt villával nyomkodd szét, a lisztet szitáld bele a tálba. Add hozzá a többit: a sütőport, a tojásokat és a tejet. Kézi habverővel keverd össze a masszát, majd merőkanállal adagold a lepénynek valókat az olajos palacsintasütőre!

Ennyi! Jó étvágyat! =)

A képeken mézes kakaó látható. Mi azzal locsoltuk meg a palacsintákat és földimogyorót szórtunk rá. Ha mégtöbbre vágysz, akkor kenj rá Nutellát és tejszínhabot! Te elkészítetted már? Te mit csináltál másképp?

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest