Banános palacsintatészta, vagy banánlepény

Banános palacsintatészta

Annyi féle palacsintát csináltunk már, de a banános palacsintatészta eddig nekünk kimaradt. A narancsos palacsintatészta és a levendulás palacsinta is finom, de ilyen finomat még nem ettünk!

A banános palacsintatészta, vagy banánlepény most nagyon terjed a neten. Ez azért van, mert mindenki másként csinálja. Aki a paleolit táplálkozásban hisz, a kókuszolajon kívül mindössze 2 összetevőből készíti ezt a palacsintát: banán, liszt. A paleo étrend lényege az ősi táplálkozás reprodukálása. Habár az összes megcimkézett táplálkozási szokás közül ez tűnik a legésszerűbbnek, mi most nem a paleo verziót készítettük el.

Banánlepény

Több helyen is megnéztük a receptet. Van aki vajat is ad hozzá, ill. van, aki zabbal készíti a lepényt liszt helyett. Szeretjük a zabot, de mi most liszttel dolgoztunk. Az eredmény fennséges! Édes, de nagyon huncut. Valahogy az jutott eszünkbe, hogy az ókori orgiákon biztos efféléket szolgáltak fel… =D

Hozzávalók a banánlepényhez

  • banán: 2 db (jó érett banán a legjobb)
  • liszt: 4 ek
  • tojás: 2 db
  • tej: 1 dl (víz is lehet a tej helyett)
Banános palacsintatészta

A banános palacsintatészta elkészítése

Az elkészítés nagyon egyszerű. Akár a hagyományos palacsintát, a hozzávalókat összekevered egy mély tálban. A banánt villával nyomkodd szét, a lisztet szitáld bele a tálba. Add hozzá a többit: a sütőport, a tojásokat és a tejet. Kézi habverővel keverd össze a masszát, majd merőkanállal adagold a lepénynek valókat az olajos palacsintasütőre!

Ennyi! Jó étvágyat! =)

A képeken mézes kakaó látható. Mi azzal locsoltuk meg a palacsintákat és földimogyorót szórtunk rá. Ha mégtöbbre vágysz, akkor kenj rá Nutellát és tejszínhabot! Te elkészítetted már? Te mit csináltál másképp?

 

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.