Birka vlog: az emberek és a birka türelem

Birkák

Az elmúlt 5 év alatt megtanultuk, mi az a fába szorult féreg, milyen egy ma született bárány, ezen a napon pedig azt is megtudtuk, hogy mi az a birka türelem. Ezek a mondások nem jelentenek már semmit az ember számára, pedig valaha volt miértje annak, amiért fennmaradtak. Nem úgy, mint a kamu hírek, mint pl. a velencei delfinek ügye.

Közben önkényes igazságmegmondók osszák az észt és játsszák el a „jóakarót”, miközben többesszám harmadik személyben beszélnek „az emberekről”, kivonva magukat a felelősség alól. „Az emberek” mi vagyunk! Mindannyian! Mindenki más körülmények között, más anyagi helyzetben él, amit más és más dolgok nehezítenek. Senkinek sem jobb a helyzete, mindenkinek nehéz döntéseket kell hoznia és sajnos mindenkit érint a koronavírus és a következményei!

A legkönnyebb egymást lebirkázni és nem átlátni a másik ember helyzetét. Mesélünk valamit arról, hogy milyenek a birkák, amikhez magunkat hasonlítjuk. A birkák, akiknek bundájából a legmelegebb gyapjú pulóverek készülnek és akik a legfinomabb sajthoz adják a tejüket. Akiket NEM kell levágni ahhoz, hogy élelmiszert és meleget nyújtsanak a kizsákmányoló ember számára.

A létfenntartáshoz két dolog szükséges: a meleg és az élelmiszer. Ez az állat mindkettővel képes szolgálni, mi emberek pedig ezt valamikor régen megtanultuk. Sem a birkák, sem az emberek nem érdemlik ezt a negatív jelzőt! Védenünk kell a gyengébbeket és nem „az embereknek” vagy „birkáknak” nevezni másokat, hiszen éppen akkor tesszük azt, ami ellen küzdünk! A videóban többek között azt meséljük el, milyen eseménynek lehettünk szemtanúi és mi pontosan a „birka türelem”, amire most nekünk mindannyiunknak a legnagyobb szükségünk van egymással szemben!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .