#Maradjotthon gyümölcs házhozszállítás

Hűtőszekrény

Mi gyakorlatilag 5 éve önkéntes karanténba vonultunk, hiszen a lehetőségeink sokkal szűkebbek, mint ahonnan jöttünk, de ezt még szűkebbre korlátoztuk. Pesten a Lidl, Aldi, Spar, CBA és Tesco is 5 percre volt tőlünk gyalog. Falun a vendéglátóhelyekkel együtt kb. 4-5 élelmiszerbolt van összesen. Mindegyik tőlünk minimum 3 km-re van, közülük senki nem szállít házhoz.

Így kezdődött a falusi életünk. A #házhozszállítás lehetőségét ismerve, felkutattuk, hogy melyik élelmiszerbolt végez házhozszállítást mifelénk. Akkoriban egyetlen ilyen volt és nem is éltünk vele gyakran, magunk vásároltunk, magunk hordtuk gyalog, vagy bringával a krumplit és társait. 5 évvel később újabb céget fedeztünk fel, akitől most a kialakult helyzet miatt akadozik a házhozszállítás.

Időközben a környéken mostmár két pizzafutárt is találtunk, úgy gondoltuk, hogy nem szégyen az, ha a zember néha ezzel a lehetőséggel is él. Azonban mind anyagilag, mind a saját egészségünk miatt elsősorban a tejtermékre, néha a húsra, a pékárura, de főleg a zöldségre és a gyümölcsre helyezzük a hangsúlyt, ahogyan nagyszüleink tették. A világjárvány alatt a kenyeret magunk sütjük, zöldséget poedig – amíg nincs saját termés – szintén vásárolnunk kell, hiszen főleg a koronavírus idején kell a vitamin!

Ma lényegében minden alap-élelmiszert házhozszállítanak amire szükségünk van, a felvétel után pedig azt a hírt kaptuk, hogy a kialakult helyzet miatt a helyi kisboltok közül is kettő már ingyen vállalja a házhozszállítást. Figyeld te is a helyi híreket, mert a #maradjotthon keretében egyre nagyobb az összefogás országszerte és egyre több segítség lát napvilágot! =)

Budapesti szemmel a gyümölcs

A belvárosban a gyümölcsöt pénzért elvégzett munkáért kaptuk meg. Havonta egyszer volt fizetés, abból kellett gazdálkodni és kitalálni, hogy veszünk-e gyümölcsöt. A boltokban sorban álltunk a gyümölcsért és teljesen természetesnek tartottuk, hogy gyümölcs van otthon. Nem fordult meg soha a fejünkben az, hogy ha valaki nem termeli meg a gyümölcsöt, akkor nincs, hiszen azért a pénzért dolgozunk, amiért lennie kell.

Vidéki szemmel a gyümölcs

Falun az eddigi legnagyobb élményeinket a friss zöldségek és gyümölcsök jelentik. Pl. az első saját paradicsom, amihez palántát a szomszéd Sanyitól kaptunk (ezúton is köszönjük neki!). A friss zöldségektől és gyümölcsöktől színes reggelik, amiket a felkelő nap fényében, a szabadban lehet elfogyasztani és a tudat, hogy mindez nem pénzért, hanem közvetlenül a belefektetett munkáért kapható. Felszabadító érzés!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .