Tankcsapda karantén koncert (2020. március 20.)

Tankcsapda

Történelmi eseménynek lehettünk tanúi, amikor 2020. március 20-án élőben nézhettük végig az első magyarországi „karanténkoncertek” egyikét. Csupán néhány hete, hogy az Edda művek élőben közvetítette buliját az Arénából, azóta a koronavírus miatt fellépések ezrei maradtak el. A világjárvány ideje alatt sorra kerülnek fel korábbi koncertek a világhálóra, de a Tankcsapda élőben adott koncertet egy stúdióból, közönség nélkül. Pontosabban mi, a #YouTube nézői voltunk a közönség.

„Hagyományos” #Tankcsapda koncerten többször is voltunk. Többek között PeCsa koncerten is jártunk, de említettük is talán a koncertjegyeket bemutató videóink egyikében. Első találkozásunkat követően, második alkalommal a Tankcsapda Szigeten találkoztunk, 1997-ben. Ekkor még mindig csak „haverok” voltunk és a koncert már javában ment, míg mi jó hosszú időt töltöttünk el a sorbanállással. 🤘😎🤘

Akkoriban a Pepsi sziget olyan tömegeket mozgatott meg, hogy a rockerek egész HÉV kocsikat töltöttek meg. Évekkel később még külön Sziget kocsikat is bevezettek emiatt. A karanténkoncertek alatt ugyanezek a tömegek az interneten fognak megjelenni, ami a járványtól véd ugyan, de az internetet erősen megingathatja, ha nem fogunk össze itt is. A vírus miatt sokan internet elé kényszerülünk és alternatív módját keresik a bulik mellett a munkának és az oktatásnak is.

Az internetfelhasználók nagy száma óriási terhet jelent a világháló számára, ami fennakadásokat eredményezhet az adatforgalomban. Ennek megelőzésére az EU kérésére a YouTube DVD minőségre, azaz 480p-re szabványosította, azaz csökkentette a videók minőségét alapbeállításban. Mindannyiunk érdeke, hogy a net ne legyen lassú és ne akadozzon, ezért kérjük, a világjárvány idején ne állítsd nagyobbra az alapbeállítást! #maradjotthon

https://youtu.be/kOf7CQHLyFA

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .