Bükkfa hasogatás 2020. februárban

Ezekben a hetekben használjuk fel az utolsó csomag briketteket. Csak egy-egy darabokat rakunk a tűzre, így tudjuk tartani a meleget, de nem sülünk meg. Az utóbbi napokban gyakori volt a szeles idő, ezért inkább a brikett fogyott. Közben a tűzifa mennyiség is megcsappant, párhuzamosan használtuk azt is.

Sajnos bármennyire is bevált a brikett, a fahasogatásról nem tudunk lemondani, mert megmozgat. Szeretünk tűzifát hasogatni és szeretjük a farakás látványát. Kint a kertben is, meg a kályhában is. Megnyugtat…

Ha idén lesz választási lehetőség, mi valószínűleg maradunk a bükkfánál és mellé brikettet is veszünk, ahogy utoljára tettük. Két kaloda #tűzifa megléte megnyugtató, amellé jöhet a brikett, ami ha netán kevés lenne, a tűzifával szemben még mindig lehet apránként is pótolni.

Persze ez még változhat, mert a tűzifa elfogyhat idő előtt, de a tudat, hogy már tudjuk, miből mennyi kell ahhoz, hogy ne fázzunk, megnyugtató. Idén először végre magabiztosan nézünk elébe a brikett és a tűzifa vásárlásnak, többé nem félünk attól, hogy nem lesz elég télen a tüzelőanyag…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .