Bükkfa hasogatás hasítófejszével | Tűzifa csinálás

Érkezik a tavasz! Alig várjuk a virágzást! A gyümölcsfák „elszíneződnek”, a méhecskék zümmögnek, a nap pedig melegebben süt. Hú de jó lesz végre fellélegezni! Végre kint lehet tartózkodni a kertben, ki lehet majd mozdulni. Egyik-másik helyről és az autókból zene szűrődik ki, a gyerekek fagyit esznek mi pedig örülünk, mert nyáron egy csomó minden könnyebb.

Nem kell például fűteni és a vizet is csak ki kell rakni egy lavórba, hogy megmelegedjen a napon. Nem lesz olyan rosszkedvű sötét, mint télen és végre minden szép zöld lesz a kertben is. A zöld gyík ébredését már nagyon várjuk, reméljük, hogy nem költözött el, mint a macskák. Csak Töpszli maradt meg nekünk, a többiek már nagyon ritkán látogatnak csak meg.

Lassan az utolsó hasábokat vágjuk fel, így se brikett, se fa nem marad majd, de ha a jelenlegi időjárás előrejelzés marad, akkor pont elég lesz még a fa. Összesen 2-3 csomag brikettünk van még, ill. van még a tavalyi gyümölcsfa ágakból is. Sajnos fűteni sokáig kell még, de tavasszal már nem kell egész nap rakni a tűzre, csak reggel és este.

Nagyon várunk tavaszi napocska! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .