Környezetkímélő kék gyufa nyárfából és jegenyefából

Iratkozz fel hozzánk és érezd jól magad te is! =) Fílgúdék YouTube

Környezetkímélő kék gyufa nyárfából és jegenyefából

Kék gyufa

Kék gyufa. Ha valaki mondjuk 10 éve azt mondja, hogy mi ennek így fogunk örülni, biztos jót nevettünk volna. Pedig Tom Hanks a Számkivetett c. filmben profin érzékelteti velünk, hogy honnan jöttünk és milyen nagy értéke van a számunkra már láthatatlanná vált, természetesnek vélt dolgoknak az életben. Pedig azért, hogy ilyen „apróságok” egyáltalán létezzenek, valakik megdolgoznak. Régen őriznünk kellett a tüzet, hogy ne fázzunk, ma pedig rengetegen dolgoznak gyárakban ugyanezért.

Közben a zemberiség másik fele megtervezi a közösségi oldalak „fő attrakcióját”, hogy mindenkit elkápráztasson. Az emberiség ingerküszöbe már messze nem a régi, ezért hatalmas mennyiséget vásárolnak fel X termékből, hogy elvághassák, felgyújthassák, tönkretegyék azt a feliratkozószám növekedéséért. A gyártók nyilván örülnek ennek, hiszen fogy az áru. De a pazarlás hosszútávon senkinek nem jó! Az ember azt hinné, hogy még a fogyasztó társadalomnak is vannak határai, de nem! …vajon meddig lehet ezt még fokozni?!

S bár az ilyen produkciókért a legtöbben tapsulnak, idejét nem tudni, mikor hallottunk utoljára őszinte nevetést. A valahová tartozás érdekében mindenki csak megjátssza, hogy nevet. Az emberiség olyan lett, mint a bohócok, akik látszólag nevetnek, de senki nem kérdezi meg tőlük, hogy jól vannak-e, hiszen mindig „nevetnek”. Közben mindenki magányos és belül ordít.

Bárcsak mindenki együtt nevethetne, nem egymáson…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .