Vajas-mézes kenyér | All inclusive reggeli a kályha mellett

A cukor előtt a mézzel édesítettünk. Tökéletes édesítószer kávéba, süteménybe és még sorolhatnánk. Régebben valahol azt olvastuk, hogy mielőtt a cukor megjelent, nem voltak lyukas fogak. Ez azért túlzásnak tűnik, az tény, hogy a cukor mindenben benne van. Gyakran olyan sós ízű termékekben is, amire nem is gondolnánk…

Anno egymás között is voltak vitáink, hogy a cukor ártalmes-e. Abban jutottunk közös nevezőre, hogy a finomított, feldolgozott kristálycukor semmi esetre sem tehet jót a fogaknak, mert ha kristálycsillárt nem veszünk a szánkba, akkor kristálycukrot sem. A kristálypoharak gondolatától újra megingott az összhang, de válóok azért nem lett a kérdésből… =D

A mézet legjobban alma és dió társaságában szeretjük fogyasztani. A diót megpörköljük, az almát felkockázzuk és rálocsoljuk az arany színű mézet. Ez a három finomság olyan fantasztikus ízvilágot alkot, ami még a csokoládét is felülmúlja! A boltokban lehet kapni mézben elrakott magvakat, ami szintén isteni finom, de mi a mézet a fokhagymával együtt is nagyon szeretjük a kenyérhez! =)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest