Bundás melegszendvics: az utolsó vacsora

Kilenc hónappal azután, hogy a bundás kenyér és a melegszendvics egymásba gabalyodnak, kis bundás melegszendvicsek születnek. A bundás melegszendvicsek ártalmatlan, kabátkás kenyérszeletkék, amelyek apai ágról bundával, anyai ágról pedig sajttal gazdagodnak. A bundás melegszenyák álcázással próbálják megtéveszteni az ellenségüket: ketchup és a majonéz pacák alá rejtőznek, hogy az éhes szájak ne vegyék észre őket.

Ez mindaddig működik, amíg bendő úr haragra nem gerjed. Ilyenkor nincs mit tenni, az éhes szájaknak együtt kell működniük bendő úrral és a kopogó szemek segítségét kell kérniük. A kopogó szemek meglátják a bundás melegszendvics falatkákat, így az éhes szájak azonnal lecsapnak rájuk, hogy bendő úr megnyugodjon és ismét jól érezze magát.

Az év utolsó napjai csendesen teltek. Sütögettünk, beszélgettünk, volt itthon pogácsa, süti, édesség és leves is. Ez utóbbit már nem nagyon szoktunk főzni, csak télen. Sütni sem szoktunk minden nap, mint a menő TV sorozatokban, de ha egyszer-egyszer mégis kisütünk valamit közösen, annak annál nagyobb az értéke. Akkor is ha az egy bundás melegszendvics… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .