Clickbait: egy film, amit minden internet használónak látnia kell

Clickbait film

A rengeteg tucatfilm közül szeretnénk kiemelni egyet, melynek címe: Clickbait. A film témája nem is lehetne aktuálisabb, hiszen egy napjainkban játszódó sorozatról van szó, amely az internet mindenkire leselkedő veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Az ember mindig arra törekszik, hogy kifelé a legjobb arcát mutassa. A neten számos technikai megoldás rendelkezésünkre áll, hogy eltűntessük a pattanásainkat, vagy épp a ráncainkat egy-egy képről. A szépítésnek gúnyolt effektek ezer és ezer formáját használhatjuk a fényképeinken, de ezek mindegyike egy örökké tartó elégedetlenséget és önbizalomhiányt szül, ami a valaha volt legkeményebb drog, ami létezik!

Minden ember azt akarja, hogy szeressék. Ezért mindent megteszünk: van, aki az öltözködésével próbálja felhívni magára a figyelmet, van aki a főzésben kiváló. Ma bármit csinálsz is, minél több lájkot és feliratkozót szeretnénk nyerni vele, mert azt gondoljuk, ez a szám az, amiben meghatározható, hogy mennyit ér egy ember. De ez csupán illúzió! Amikor igazán nagy a baj, akkor derül ki, hogy a számok mit sem érnek, de ilyenkor már nyakig benne van az ember és soha többé nem tud kiszállni! Ráadásul van, hogy más szelek fújnak, így a dolgok néha megváltoznak…

A film témája egy lehetséges gyilkosság köré épül, de ennek ellenére nem csak ennek történetét követhetjük nyomon, hanem egy teljesen átlagosnak tűnő család életét is, amiben össze-vissza kuszálódnak a szálak. A film témája meglehetősen aktuális, hiszen több szempontból is megmutatja, meddig megy el egy ember azért, mert szeret valakit, vagy azért, hogy szeressék őt. Ez az internet korában sokkal másképp bonyolodik mint azelőtt, ezért mindenkinek érdemes megnéznie, mert olyasvalamire világít rá ez a film, amit az internetes intelmek ellenére a legrosszabb rémálmainkban sem tudunk elképzelni, mégis nagyon közelinek érezhető.

https://youtu.be/T9NJjv6VzaY
A Clickbait c. film előzetese

A Clickbait nem csak az egymásban való hitünk, valamint bizalmatlanságunk szükségességét kérdőjelezi meg, de ezzel párhuzamosan minden miértre is választ ad, amitől még érthetőbb és drámaibb az egész. A film több tehetséges ember nevéhez fűződik, a készítők közül Brad Anderson a fő rendező. Az ő nevével mi a 2004-es, szintén társadalmi problémákat feszegető Gépész c. thriller kapcsán találkoztunk először, Christian Bale főszereplésével. A Clickbait főszereplői a kevésbé ismert Zoe Kazan, Betty Gabriel, Adrian Grenier, Phoenix Raei, valamint számos további fantasztikus színész, akik garantáltan meglepetést fognak okozni a nézőknek!

Ha tetszett a film, kérjük az alábbiakban, hozzászólásodban írd le róla te is a véleményed! Köszönjük!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .