Dagadt kullancsot találtunk!

Életünkben először a kutyánkban láttunk kullancsot. Neki később lett is olyan nyakörve, ami távol tartja őket. Második alkalommal egy fesztiválon találkoztunk a kullanccsal. Akkor már a mi bőrünkbe fúrta magát, de eltávolítottuk.

Vidéki életünk első évében Beigli kutyánkon több kullancsot is észleltünk, de valószínűleg a nyakörv hatására egyik vérszívó sem kért kóstolót, csak felmérték a telepet. Mielőtt fintorogva lecsúszdázhattak volna kiskutyánk bundáján, mi azért leszedtük őket, biztos ami biztos.

A macskákban gyakran látunk kullancsot, de rendszerint eltűnnek belőlük. Ha nem a vakarózás következtében távoznak, akkor ezek a dögök degeszre zabálják magukat, majd szó nélkül távoznak. Ez történt a videóban szereplő állattal is, amit a ház mellett, a járdán találtunk.

Azt olvastuk, hogy a jóllakott nőstények többezer petét raknak le a fűszálakra, így ez az állat „sajnos” már nem lehet köztünk! Másnap füvet is nyírtunk, bízunk benne, hogy kullancsék elköltöztek a Marsra! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .