Élelmiszer házhozszállítás a helyi kisboltból

Élelmiszer házhozszállítás kisboltból

Az élelmiszer házhozszállítás lassan minden kisboltból is lehetségessé válik, ahogy a nagyoknál. Elmeséljük, mi miért döntöttünk a helyi kisbolt mellett.

Hosszú ideje elszeparáltuk magunkat a külvilágtól és nem voltunk boltban hónapok óta. Ez sok nélkülözéssel járt, csakúgy mint a választott életmód, amit jelenleg élünk. Mégis minden áldozathozatal pozitív eredményhez vezetett. Amikor kevesebbet vásárolsz, kevesebbet eszel. Ha kevesebbet eszel, több pénzed marad, miközben kevésbé kell foglalkoznod a felesleges kilókkal.

Boltban nem voltunk, de kb. havonta egyszer éltünk az élelmiszer házhozszállítás lehetőségével. Nagy áruházból rendelni nagyon jó dolog, hiszen minden van, ami kell és egyszerre le lehet zavarni mindent az online vásárlás során. Igen ám, de ennek a fajta bőségnek több hátránya is van! Egyrészt pillanatok alatt eljutsz a negyvenezer forintig és akkor még nem vettél meg mindent. Ilyen összegnél a szállítást ugyan már nem kell megfizetni, de hiába a spórolás, ha közben sok termék nincs, amit rendeltél.

Az áruházak ilyen helyzetre is felkészülnek, hiszen akinél mi szoktunk rendelni, ott be lehet jelölni, hogy ha nincs egy termék, akkor mit kérsz helyette. Mi nem szoktunk időt húzni ilyesmivel, ezért azt hoznak, ami van. Nem egyszer fordult elő, hogy másik márkát kaptunk, mint amit választottunk, vagy olyan is volt, hogy pl. kókuszital helyett rizsitalt kaptunk.

Átverésről azonban szó sincs! Sajnos az emberiség minden igényét kielégítő hatalmas élelmiszer kínálat ellenére egy online rendelést szinte lehetetlen összeegyeztetni a valós idejű raktárkészlettel. Az áruházba folyamatosan érkeznek az új termékek, de a rendelés is folyamatos. Minden darab terméket képtelenség lenne felvinni az áruházba, a webáruházak alapvetően nem erre lettek kitalálva. Ennek ellenére nem kizárt, hogy hamarosan születik valamilyen okos megoldás a valós idejű készletre.

Szóval nem örültünk neki, amikor több termék helyett is mást kaptunk, mint amit vártunk, de tudtuk, hogy mi mulasztottunk, hisz nem jelöltünk rendeléskor „helyettesítő termékeket”. A megoldást nekünk a helyi élelmiszerbolt, pontosabban zöldséges jelentette. A legjobbkor indított el egy webáruházat, így a feleslegesen bőséges választék helyett alkalmunk nyílt rá, hogy csak a szükséges termékek közül válasszunk. Ezzel a kiadásunk is csökkent (Az ember nem vásárol össze mindenfélét, ha nem rakják a szeme elé!) és rendelésünkre sem kell zsákbamacskaként tekintenünk, mert a helyi kisboltból azt kapjuk, amit rendeltünk.

Persze a szükségesen felül azért itt is akad egy-egy ártatlan plusz tétel, ezek egyike egy nagyon finom csokis drazsé, amit tinédzser korunk óta nem ettünk, a másik pedig a pisztácia. Amennyi pénzt megspórolt nekünk a helyi bolt, az a legkevesebb, hogy egy ennyit megengedhetünk magunknak.

Egyedül a hús, a pékáru és a müzli maradt így megoldatlan, de a kenyeret, kiflit, kalácsot, vagy ha kell, épp sajtos bagettet egyébként is gyakran sütjük magunknak, a húsért pedig igazán el tudunk menni, az nem nagy cipelés. Így végre bringázni is elmehetünk majd úgy, hogy a biciklik nincsenek telepakolva. Egyszerűen csak elmegyünk tekerni egyet, vásárlás és cipekedés nélkül. Mindezt a zöldségesnek köszönhetjük!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .