
Kissé döcögősen, kissé hiányos hozzávalókkból most próbáltunk meg először paprikás krumplit készíteni. Sajnos a finom házi kolbász elfogyott, amikor a paprikás krumpli készítésére sor került, de a szalonnából még jutott belőle!
Egyik recepthez sem ragaszkodtunk szigorúan, ezért nem magoltunk be semmit és dolgozatot sem fogunk írni a tökéletes paprikás krumpli készítésből. Nekünk az a paprikás krumpli ízlik, amit együtt készítünk és olyanra, ahogy mi gondoljuk. =P
A krumpli végül eléggé szétfőtt benne, ezért legközelebb azt nem kell annyi ideig (vagy olyan nagy fokon) főzni, de hogy milyen lett az eredmény, az a videóból kiderül! Végeredményben ha nincs otthon kolbász és paprika, a #paprikás #krumpli akkor is elkészíthető! =)
Egyszerű és Finom paprikás krumpli recept
Receptünk minden pontja után kevergetni szükséges az ételt, ezért ezt a szót képzeld oda mindenhová, mert csak egyszer írjuk le: kevergesd! A készítésnél ez a szó már nem fog külön szerepelni! 😀 Minden más menni fog, nagyon egyszerű és mégis nagyon finom az eredmény!
Hozzávalók:
- csemegeszalonna: egy ujjnyi szelet
- vöröshagyma: 1 nagyobb fej
- paradicsom: 1 db
- fűszerpaprika: 2 ek
- fűszerkömény: 0,5 ek (őrölt)
- só: 2 kk
- krumpli: 3-4 db
- virsli: 4 db (vagy 1 db lecsókolbász)
- nokedlihez: 4 ek liszt + 1 db tojás, csipet só
Szalonna, vöröshagyma, paradicsom
Mindhármat vágd fel apró kockákra, hogy mindenki tudja, ki az erősebb! A szalonnát kezdd el sütni, majd amikor elég zsírt engedett ki, add hozzá a hagymát! Ha átüvegesedett, mehet rá a paradicsom!
Fűszerpaprika, fűszerkömény, só
Ha mindenki megtalálta a helyét, jöhet rá a fűszerpaprika, a fűszerkömény, ezután engedd fel az egészet vízzel, hadd lubickoljanak és rakj sót is a „pezsgőfürdőbe”!
Krumpli, virsli
A krumpli meztelenül a legsebezhetőbb, ezért gyorsan vágd fel kockákra és csúszdáztasd bele őket a forró fürdőbe! Amikor a krumpli belátja, hogy csatát vesztett és elég puha már, uszítsd rá a virslikarikákat, hadd ugrabugráljanak!
Nokedli
A tojást a liszttel és a sóval keverd el, szükség esetén vízzel higíts rajta, majd egy kávéskanál segítségével kanalazd bele a készülő paprikás krumpliba! Ha minden szem nokedli után bemártod a kanalat az ételbe, könnyebben lecsúszik a kanálról! 😉