Ember és természet

Belvárosban nem egyszer volt szerencsénk végignézni, amint az aszfalt utakat újra és újra feltörik, hogy a különböző közmű és egyéb szolgáltatásokhoz szükséges csöveket, vagy kábeleket lefektessék a föld alá. A munkát végző cégek soha nem dolgoztak össze. Miután az egyik cég épp helyreállította az útburkolatot, két hónapra rá jött a másik és ismét a Hilti hangjára ébredtünk. Az egész egy soha véget nem érő folyamatnak tűnt…

Ez előtt az orgonasor előtt hasonló okból történt árokásás, de itt nem kellett hozzá aszfaltot törni. A munka itt is nehézséggel járt, hiszen a markológépnek nagy méretű kövekkel (vagy inkább valaha elásott beton darabokkal) kellett megbirkóznia. Az árokásás emiatt a teljes orgonasor rovására ment, sajnos a gyönyörű zöld növényzet széltében megfeleződött a föld alá kerülő kábelek miatt.

Sajnos több év lesz, amíg az orgona akkorára visszanő, amekkora volt. Az esőerdők jutottak erről eszünkbe. Világszerte vajon hányféle indoka van annak, hogy erdőket semmisítenek meg azért, hogy a kereskedelem az emberiség különböző igényeit kielégítse?! Rengeteg termék van, amihez fákat vágnak ki, mégis mindenki a műanyagra haragszik. A „fenntarthatóság” minden kérdést megválaszol és az orgonasor még ma is élne…

De a természet okosabb nálunk! Hiába hisszük, hogy kizárhatjuk az ajtón kívülre! Mi vagyunk az ő felségterületén, nem pedig fordítva! …lásd az orgonabokrot! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .