Sárga citrom és Zöld Balázs

Ma újabb hasznos felfedezésre tettünk szert. Zöld Balázs, a zöld gyík ismét megjelent a kertben, de zavarba ejtő, hogy nem tudjuk ő a mi Balázsunk-e?! A neten egyik oldal azt írja, hogy a zöld gyík egy évet él: akkor lehet, hogy ez a zöld gyík nem az, akit tavaly szelidítgettünk?!

Közben pakolásztunk a kertben és a két régi tetőtéri ablak egyikét még mindig nem találtuk ki, hogy mire használjuk fel, ezért egyelőre félreraktuk. (A másik ablak újrahasznosításáról itt esett szó) A palántázással idén is csúszunk, mint minden évben és idén is a Fagyosszentekre fogjuk a zegészet. =D

Zöld Balázs megjelent

Paprika és paradicsom magokat ültettünk és elhelyeztük őket a kis mobil fóliasátrunkban. Ennek már több hete, amikor egy meggondolatlan ötlet folytán a palántázót kiraktuk a kertbe és azt a vihar mindenestül felborította. Kezdhettük elölről az ültetést. A fóliasátrat a másodszori alkalommal elültetett magokkal áthelyeztük egy szélvédettebb helyre, mellé került a tetőtéri ablak.

Wellness szálló zöld gyíkoknak

A fóliasátor és az ablak a tavalyi két tűzifa tároló kaloda helyére került, ahol a levágott szőlővenyige száradt és ahol tavaly a zöld gyíkkal haverkodtunk. Mindez egy téglarakás mellett.

Néhány napja halk neszre lettünk figyelmesek ezen a területen. Nem hittünk a szemünknek, amikor megláttuk zöld Balázst!! Hogy mi derült még ki a nagy találkozás után, az a hamarosan felkerülő videóban lesz látható!

Citromos tisztítószer helyett

Az ablak nagyon koszos volt már, hiszen a kertben tároltuk. Eső előtt voltunk, ezért nem akartuk lepucolni, mondván majd az eső lemossa. Csakhogy zöld Balázs valamelyik nap az ablak belső peremén napozott, mint egy kirakati baba.

Ez ám a meglepetés!

Ez elég volt ahhoz, hogy végül nekilássunk az ablaktisztításnak. Csak a nagyját mostuk le, mert eső előtt voltunk, de azért volt mit súrolni. Eszünkbe jutott, hogy ha a tegnap előtti limonádéból hátrahagyott citromhéjakkal próbáljuk meg áttörölni az ablakot, a citromsav nem csak hatékony tisztítószer, de az illata is kellemes.

Így lett lepucolva az ablak rongy és vegyszerek helyett citromhéjjal és esővízzel, vigyázva a természetre. Ennek zöld Balázs is örül, hiszen ezzel az ő otthonát is óvjuk. Végül a tiszta ablak zöld Balázs kívánságának megfelelően ott marad a jelenlegi helyén zöld gyík otthonnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .