Feldíszítettük az eddigi legnagyobb karácsonyfánkat

A karácsonyfa díszítéssel mi nem vacakolunk sokat. Régen egy egész gyűjteményünk volt üveggömbökből és egyebekből, de több bosszúságot okozott, mint örömöt. Nem telt el úgy év, hogy a díszek közül legalább egy ne tört volna el. Ekkor be a seprűt, ki a szilánkot gyorsan, hogy senki ne sérüljön meg. Ezt nem igazán szeretjük. Aztán ott van a karácsonyi égősor…

A díszek eltörnek, a vacsora odaég, a karácsonyfa égősor pedig minden évben alattomosan a nyakunkra tekeredik, hogy addig keressük a kákán is a csomót, míg végre úgyis minden megoldódik a karácsony körül. De ezt megelőzően hetekig keressük a tökéletes ajándékokat, napokig sütünk-főzünk, órákig készülődünk arra az estére, ami a Karácsonyt jelenti, mégis az ünnepi vacsora végül vitákba torkollik, ahogy mindig, mert mindenki tökéletes Karácsonyt szeretne.

Mi nem keressük a tökéletességet, a sok készülődés, vásárlás és idegesség helyett saját hagyományainkhoz hűen egyszerűen csak feldíszítünk egy fát, készítünk valami finomat és pihenünk. Ami a legfontosabb, hogy EGYÜTT! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .