Karácsonyi vacsora: krumplis egybefasírt (Stefánia vagdalt)

Jól döntöttünk, amikor a fasírt mellett döntötünk. Nem sok sertést eszünk, mert nem a kedvencünk, de a fasírt nagyon szeretjük. Főleg krumplival készítve! Teljesen felesleges panírozni, ahogy azelőtt készítettük, mert a prézli semmit sem tesz hozzá. A hús kívül prézli nélkül is “kérges”, ropogós lesz!

Ellenben a zab szintén nagyon jó összetevője a fasírtnak! Az ízét egyáltalán nem érzed, viszont hamarabb jól laksz vele és azt mondják, hogy egészséges is! A zabpelyhek törés, vagy darálás nélkül is simán eltűnnek a fasírtban, a krumplival együtt mégis finom ízű fasírthúst eredményeznek.

Az arányok: fél kg sertéshús, 3 szem főtt krumpli és kb. 10 dkg zabpehely. A többi a szokásos: 1 db tojás, só, bors, fokhagyma, (fűszerpaprika) vagy ahogy szoktad és persze az elmaradhatatlan főtt tojások az egybefasírt közepébe. Mondjuk ez érdekes ötlet, hiszen nincsen húsvét. Ilyen alapon csokimikulás is kerülhetne abba a fasírtba! =D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest