Félelmetes vérseregélyek a védtelen cseresznyefán

Cseresznyefa

Seregélyek, macskák, gyomok. Mindenkinek megvan, hogy mitől pöccen be, de valójában egészen addig áldozatok vagyunk, amíg a békére és a saját nyugalmunkra való törekvés helyett újabb és újabb okot találunk az idegességre.

A fogyasztó társadalom a legjobb partner abban, ha valamiben hibát kell találni! Egy utalvány a hülyének is megéri reklamáció esetén, így hát egy időben éltünk ezzel a lehetőséggel és mindent megreklamáltunk, ami okot adott erre. Egy nap arra jöttünk rá, hogy az életünk sokkal több annál, minthogy reggeltől estig emaileket fogalmazzunk meg néhány ezer forintos kártérítésért. Az idegesség, azaz a saját magunk rombolása helyett inkább úgy próbáljuk élni az életünket, hogy ne legyen szükségünk olyan bolti termékekre, amiket meg lehet reklamálni. Rájöttünk, hogy nem az tesz boldoggá, ha igazat adnak nekünk, hanem a felbecsülhetetlen béke. Ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem reklamálunk, csupán tudatosabban vásárolunk és jobban mérlegeljük, ér-e annyit az egész.

Ez a hozzáállás nagyon felszabadító és olyan nyugalmat hoz az ember életébe, amit egészen máshonnan reméltünk. Reméltük a tárgyaktól, a kedvenc gyorséttermeinktől, a vásárlás örömétől és még sorolhatnánk. Az eredeti hozzáállásunkkal érkeztünk vidékre, de folyamatosan tanulunk és már egészen másban látjuk az értékeket, mint azelőtt.

Amikor seregélyek hada támadja meg a cseresznyefát.

A nyugalmat az ember életében az „énidő” teremti meg. Amikor van idő arra, hogy meglássuk, mi tesz minket valóban boldoggá. Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy tökéletes tárgyaink vannak, vagy mások tökéletesnek látnak minket, esetleg hogy rend van a lakásban (az valójában soha nincs, hisz mindig múló állapot), hanem az elfogadás. Az elfogadással egyszerre teremted meg a rendet és a tökéletességet is, hisz ráébredsz, hogy nem létező fogalmak után futsz. Az ipar mindig is hibázni fog, az ügyfélszolgálaton mindig lesz olyan, aki nem segítőkész, az évszakok váltakoznak, a gyomok újra kinőnek és a seregély is mindig jönni fog…

Mi elengedtük az ilyen jellegű, véget nem érő küzdelmeket, helyette kíváncsian szemléljük a kertben történő eseményeket, amik minden nap tanítanak nekünk valamit a világról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .