Már nagyon régen ettünk villára feltekerős hosszú tésztát. A bolognai spagettiről és a milánói makaróniról viszont hallani sem akartunk, valami más ízre vágytunk. A döntés hamar megszületett: éljen soká a fokhagyma! Hát ha még megszórod egy kis sajttal?! Ma a makaróni nyert, mert az volt itthon, de spagettivel is ugyanilyen finom lesz!
Fokhagymás makaróni hozzávalók
- spagetti: 25 dkg
- fokhagyma: 7 gerezd
- paradicsom: 40 dkg
- olívaolaj: 1 ek
- Pisti sajt: 10 dkg
- só
- bors
Makaróni tészta, víz
Főzd meg a csőtésztát a csomagolásán található leírás szerint, majd a vízből amiben megfőtt, tegyél félre 4 evőkanállal. Király! A makaróni már a tenyeredből eszik. Szűrd le!
Fokhagyma, olívaolaj, só, bors
Szeleteld fel a fokhagymát és vágd fel kockára a paradicsomot! A felszeletelt fokhagymát dinszteld meg az olívaolajon, majd add hozzá a paradicsomot! Kezdesz túl komoly lenni! Fogj egy krumplinyomót, és hódítsd meg a paradicsomot: nyomkodd meg egy kicsit! Engedd, hogy az egész rotyogjon egy kicsit, majd jöhet a só és a bors. Lazulj el! Vegyél példát a paradicsomról!
Pisti sajt, félretett víz
A tészta félretett 4 evőkanál főzővize következik. Öntsd nyakon az agyonnyomott paradicsomot, és add hozzá a leszűrt makarónit. Mostmár sokkal lazább vagy, még a fokhagymától sem félsz: forgasd bele a tésztát a fokhagymás-paradicsomos cuccba! Miután kiszedted tányérra a felfordulást, tüntesd el gyorsan: reszelj a tetejére Pisti sajtot!
Jó étvágyat! 🙂
A paradicsom meghódítása után összeszűrted a levet a makarónival, ezzel felforgattad a fokhagyma életét, és az egészet Pistire fogtad. Ezek után még te akarod összeboronálni a makarónit a fokhagymával? Ejnye…