A vidék megtanítja neked, milyen az igazi nap érlelte földi paradicsom! Onnantól fogva, hogy az első saját termést leszüreteled, egész másképp fogsz tekinteni a zöldségekre, mint eddig!
Te tudod, hogy az ú.n. „földi paradicsom” miért éppen paradicsom? Miért nem burgonya? Vagy eper?! Földi eper végülis van, de azt nem azonosítják az Édenkerttel. Vajon miért pont a paradicsomot érte a megtiszteltetés?! A válasz nem egyértelmű. Az interneten kétféleképpen írnak a paradicsom átvitt értelmű eredetéről.
Az Éden és a paradicsom szavak eredetéről a legtöbben azt írják, hogy a piros zöldségnek egykor Éden volt a neve. Az Éden a régi időkben olyan „elkerített helyet”, vadaskertet jelentett, ami azelőtt csak a királyoknak, vagy uralkodóknak volt a birtokában.
Más források a paradicsomot eredetileg a „paradicsom almájának”, röviden paradicsomalmának említik. Állítólag a piros termést olyan szépnek találták, mint az édenkert tiltott gyümölcsét. Idővel az alma elmaradozott a szó végéről és maradt a nevében is kívánatos paradicsom szavunk.
A lecsó és a szalsza szósz alapját képező paradicsomból eddig minden évben tudtunk mit szüretelni. Kísérletező kedvűek vagyunk, ezért nem csak a klasszikus piros paradicsom a jellemző ránk, de jövőre talán épp abból fogunk sokat ültetni…
Ma már tudjuk, hogy paradicsomot termelni a világ legegyszerűbb dolga. Te hány tövet szoktál ültetni a hobbi kertedben?