Sorszámozott gumikacsa szökevények gazdájukat keresik

Gumikacsa a vízben

Az első magyarországi Kacsafutam versenyzői több tízezren jöttek össze a nem mindennapi megmérettetésre, de arra senki nem számított, hogy a sárga gumikacsa sereg a verseny után megpattan…

Az első Kacsafutam 2014. augusztus 31-én került megrendezésre Budapesten a Dunán, a Margit hídnál. A rendezvény lényege a gumikacsa úsztatás volt, a direkt erre a célra sorszámozott gumikacsákat a verseny előtti hetekben lehetett megvásárolni a meghirdetett csomópontokon. A kacsák árának egy részével a résztvevők az Unicef munkáját támogatták.

A sárga gumikacsákat mindenki kedvére kipingálhatta, ez kicsiket és nagyokat egyaránt ráhangolt a különleges versenyre, ráadásul a Kacsafutam értékes nyereményekért zajlott. Az első 100 célba érő gumikacsa tulajdonosai táblagép, autó, görögországi nyaralás, vásárlási utalvány, stb. boldog tulajdonosaivá váltak.

Az izgalmas versenyben a játékosok nem tudták befolyásolni gumikacsájuk esélyeit, hisz miután felruházták őket a személyes „védjegyekkel”, még a verseny napja előtt le kellett adni őket a kijelölt gyűjtőpontokon. A kacsákat a verseny napján a szervezők eresztették „szélnek”, de ez nem vette el a kedvünket, hiszen a résztvevők együtt szurkolhatták végig a nyertes kacsák célba érkezését.

Végül a nevezések száma több tízeterre emelkedett, a rengeteg sárga gumikacsa vízbe borítása igencsak látványosra sikeredett. Miután azonban a nyerteseket kihirdették, váratlan fordulat vette kezdetét. A kacsáknak lába kélt és sokan máig is úsznak, míg valaki meg nem találja őket…

A rendezvény után sokan rögtönzött önkéntes munkába kezdtek és ki bottal, ki a puszta kezével pecázta ki a kalandvágyó gumikacsákat a Duna budai partszakaszainak sziklái közül. Mi is kifogtunk közülük néhányat! Akinek a kacsája nálunk van, egy előre egyeztetett időpontban INGYEN átveheti őket tőlünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .