Friderikusz minden csütörtökön, ahogy régen

Fr

Friderikusz Sándor visszatér a képernyőre, akár a régi szép időkben! Csütörtökönként nézhetjük és hallgathatjuk azokat a beszélgetéseket, amelyek mostantól „Friderikusz Podcast” néven lesznek nézhetők, vagy hallgathatók a YouTube-on, valamint az ismert streamelő és podcast oldalakon.

Friderikusz Sándor műsorát mi még gyermekként néztük minden csütörtökön, a Szomszédok c. magyar filmsorozat után. Abban a korban nem volt túl sok televíziós csatorna, se TV műsor. Azt néztük, ami volt. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért értékeltük mindazt, amit a TV-ben láttunk.

Sándor műsora már ekkor is kiemelkedő volt, hiszen az internet előtti időszakban nem voltak tőlünk kattintásnyira az emberek, éppen Sándor műsora volt az, ahol találkozhattunk egyik-másik különleges vendéggel. Akkoriban nem ismerhettünk minden tehetséget és nem tudhattunk emberek millióinak a különböző, meghökkentő hóbortjáról. Sándor nem félt megmutatni olyan furcsa szokású embereket, akik bélyegeket ízük alapján azonosítanak be, vagy bogarakat esznek, de ő volt az országban az első, aki világhírű vendégeket is fogadott a Friderikusz Show stúdiójában.

A Friderikusz Show után Sándor több csatornán is szerepelt saját műsorainak vezetőjeként, nekünk a Gyerekszáj volt az egyik kedvencünk, ami a nevéhez hűen kisiskolás gyermekek aranyköpéseivel aratott. Újabb évek elteltével Magyarországon az Összezárva Friderikusszal is egy teljesen egyedi műsor volt, ahol ismét érdekes vendégek kerültek meghívásra, akiket Sándor a saját komfortzónájukból kizökkentve interjúztatott a műsorban.

Az RTL Klubon jelenleg is futó Életünk története c. műsor szintén egy különleges produkció, melyben a hazai hírességek valóságos időutazásban vesznek részt: a műsor maszkmesterei több évtized nyomát helyezik el a meghívottak arcán. Az eredmény meglepő mind a vendégek, mind pedig a néző számára, aki feltehetően könnyekkel küszködve, tátott szájjal nézi a műsort, akárcsak mi.

Friderikusz Podcast: Friderikusz YouTube csatornája

Szeretünk nosztalgiázni, ezért nemrég megnéztük a YouTube-on a Friderikusz Show legelső műsorát. Azóta a videómegosztó felület elhalmoz minket hasonló videókkal, köztük a vadonatúj, egy hónappal ezelőtt indult Friderikusz Podcast nevű YouTube csatornával. Sándor műsorvezetői stílusát első vendégei között meghívott Rangos Katalin jól jellemezte: mely szerint Fridi “a senkitől a mindenkiig rendesen beszél mindenkivel”. Talán ez az, amit mi is annyira szeretünk benne.

A legutóbbi műsorban Friderikusz Sándor vendége Mester Tamás volt. A műsorban két számunkra nagyon érdekes és tiszteletre méltó ember beszélgetett, akik mindketten maximalisták, és a teljesen más életmódjuk ellenére érnek el mindketten kivételes eredményt. Határozottan jó érzés volt a két különböző (ugyanakkor sok mindenben hasonló) ember beszélgetésében úgy felismerni önmagunkat, hogy számunkra mindkét ember szavai alkottak egy egészet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .