Amikor a zöld gyíkok megjelennek

Kültéri terrárium

Hatodik éve, hogy zöld gyíkokkal élünk együtt. Nem fogtuk be őket, maguktól költöztek be a kertbe. Nincs terrárium, nincs kalitka, csak csodáljuk őket úgy, ahogy a természet egy pici szegletében éldegélnek.

Elméletileg itt a tavasz. Habár még mindig nem akar tartósan meleg lenni, a zöld gyíkok már elő-előbújnak. Igyekszünk nem zavarni őket, sőt! Segíteni nekik egy-egy újabb levendulabokor, vagy mirtuszlonc ültetésével, hogy a macskák elől mindig legyen hová elmenekülni. Sajnos a tavasz egy apró balesettel indult, ez ellen nem igazán lehet mit tenni, azonban akadnak olyan tesztelésre alkalmas félmegoldások, mint amit mi is kitaláltunk. Az alábbiakban többek között erről beszélünk.

Azért idén is volt már néhány melegebb nap, amikor már lengébben lehetett öltözni. Ezeken a napokon a nap kezdéseként kimegyünk a kertbe kávézni. Úgy döntöttünk, hogy idén kimarad a tavasszal szokásos kapálás és földforgatás, hogy a földalatti élővilágban se tegyünk kárt. Ha bárhol fa nő a kertben, azt csak akkor vágjuk ki, ha igazán szükséges.

Amióta nem piszkáljuk a természetet, a kertben több új gyümölcsfa is nőtt, megjelent a bodza (ami belátás ellen is kiváló) és megnőttek a fák, ami tökéletes árnyékoló a kerti asztal felett. Ez az árnyék most még egy kicsit hűvös volt, ezért fogtuk a székünket (ahogy szoktuk) és arrébb ültünk a napos részre. Ami ekkor történt, azt szintén a videóban meséljük el…

A zöld gyík Magyarország legnagyobb gyíkfaja. Teljesen ártalmatlan és barátságos állatka, a légynek sem tud ártani. Ja de! A lénynek pont tud! Mert megeszi a legyet! További info a zöld gyíkról

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .