Friss kókuszvíz a pesti Karib-tengerről

Egyes termékek csomagolásán QR kód található, ami egy nagyszerű találmány, ha a zember több információhoz szeretne jutni a megvásárolt termékkel kapcsolatban. A felvétel után felfedeztük a #kókuszvíz QR kódját, és megtudtuk többek között azt, hogy az üdítősdoboz a még zöld kókuszdió levét tartalmazza. Ez a kókuszvíz, míg a kókusztej a #kókusz húsából készül.

A YouTube-on tovább keresgéltünk és a @Coconut Information nevű, kókuszra specializálódott csatornán további számunkra eddig még ismeretlen részleteket tudhattunk meg a kókuszról. Ez sem vette el a kedvünket, ha lehetne, kókuszpálma erdőt telepítenénk a kertbe. Egy Görögországból hozott, magról ültetett pálmafánk már van virágcserépben, de az sajnos nem kókuszpálma…

A kókuszdió fiatalkorában a legtöbb növényhez hasonlóan éretlen, zöld és több hónapon keresztül érik. A 10. hónapban a kókuszvíz édesebbé válik és fejlődni kezd a gyümölcshús. A 13-14. hónapban a kókusz húsa beérik és már ehető, ill. felhasználható többek között a kókusztejhez. Amikor a kókusz beérik, bebarnul és lepottyan a pálmafáról, hogy termésének magja, a “szőrös külsejű” kókuszdió életet adhasson egy új pálmafának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest