Görög frappé egyszerűen, házilag

A #görög #frappé instant kávéból (Nescafe) és hideg vízből áll, amit a görögök ügyesen felturbóznak egy hordozható mixer segítségével. A habosított kávéhoz jégkockát adnak, majd tejjel és cukorral ízesítik (ki hogy szereti). Thomas csak tejjel szereti, cukor nélkül, így az ő Frappéja: “Mono Gala”. A cukor egyébként “Zachari”, a tej pedig “Gala” görögül.

A kész frappét az erre való pohárban fel szokták önteni hideg vízzel egészen addig, amíg a hab eléri a pohár tetejét. Ehhez való pohár híján a mi frappénk a botmixer mérőedényében készült.

Hogy miből mennyi kell a klasszikus görög frappé készítéséhez, a videóban megmutatjuk! Jamasz, azaz egészségedre! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest