Gyíkvár az Üveghegyen is túl

Téglarakás

Katalin nevű kedves nézőnk javaslatára körülnéztünk a neten, hogy pontosan mivel lehet több egy „gyíkvár” a saját elképzelésünknél. Ma már nem lehet tudni, hiszen az állatkereskedésekben véget nem érő kínálat áll rendelkezésünkre a kisállat házikókból, odúkból, műfészkekből. A kis lakhelyek mellett a terráriumokhoz mindenféle műsziklákat, háttereket is lehet kapni, a kínálat tényleg kifogyhatatlan.

Rövid tapogatózás után elvetettük a vásárlás ötletét és nagy kövekről ábrándoztunk. Milyen jó lenne – gondoltuk, ha lenne néhány nagy kő, amit egy kupacba pakolva a gyíknak frankó kéglit állíthatnánk össze. – Itt talán egy csuklás, vagy egy tekintetünket elraboló madár hatására megállt a gondolatmenet és új ösvényre terelődött az ötletelés, hiszen eszünkbe jutott az a néhány bontott tégla.

Ha jól sejtjük, a zöld gyík egyébként is a téglarakásban, illetve amellett éldegél. Ha ugyanilyen téglarakást állítanánk neki össze tetején egy kis szőlővenyigével, az biztosan tetszene neki. Végül elkészült a gyíkpalota és beköltözhető, bízunk benne, hogy kis Balázs hamarosan tiszteletét teszi az új kecóban. Ha nem, az sem baj, azért jó móka volt gyíkvárat építeni és az a fajta izgalom is jó, amikor várod, hogy vajon megjelenik-e amott a kis sárkány…

Köszönjük szépen az ötletet Kati! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .