Gyors defekt javítás bringásoknak, szerelés és szerviz nélkül

Gyors defekt javítás

Ha egy bringásnak átszúrja valami a kerekét, szerelés nélküli gyors defekt javításra van szüksége. Hogy mi a leggyorsabb módja ennek? A kerék foltozása. Igen, ez elsőre elég rosszul hangzik, de nem egyszerű “sebtapaszról” van szó!

Hogy lehet a lehető leggyorsabb egy kerékpár defekt javítása? Kosztasz a “Bazi nagy görög lagziból” bizonyára Windex-el próbálkozna, Mekk Elek pedig sebtapaszt, vagy szigetelőszalagot használna gyorssegélyként, de ezeket felejtsd el, mert mi egy évek óta egy nekünk bevált, biztos megoldást szeretnénk megmutatni neked!

Egy flakon trutyiról van szó, amit arra találtak ki, hogy a bicikli belső gumijába juttatva, belülről eltömítse a frissen szerzett lyukat a keréken. Ehhez a defekt helyszínén csak egy pumpára van szükséged és a flakonra. Mielőtt felpumpálod a biciklid kerekét, előtte nyomsz egy adag trutyit bele és már mehetsz is tovább!

Tudjuk, hogy bizalmatlan vagy egy ilyen furcsa megoldással szemben, először mi is azok voltunk, de most, hogy van tapasztalatunk róla, szerettük volna, ha más is megtalálja róla a kellő információt! Ne aggódj, ez nem csak annyit tud, mintha egy rágógumit ragasztottál volna a kerékbe belülről, nem fog a kerék a következő sarkon leengedni! A javított, “megfoltozott” belsőt meglepően sokáig fogod tudni még használni!

Persze nem árt, ha egy pót belső van az embernél, hisz az is azonnali megoldást jelent defekt esetén, de ha nincs hozzá saját szerszámod, vagy nem akarsz szerelni az út szélén, a gyors defekt javítás legegyszerűbb módja ez a trutyi, amiből kedvedre válogathatsz a márkák közül.

Ha viszont ennél sokkal parásabb vagy, a bringás defekt megelőzésére ma már létezik ú.n. defekttűrő gumi, amin nem hatol át sem a rajzszög, sem a királydinnye szemfoga, de még az üvegszilánk sem. Amíg be nem szerzel egy (két) ilyen kereket, addig hidd el, jól fog jönni az a trutyi, amikor megtörténik a baj!

További kerékpáros blog bejegyzésekért kattints ide! Királydinnye és rajzszög mentes tájakat, defekt és balesetmentes kirándulásokat kívánunk mindenkinek! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .