Hőszigetelt macskaház készítés

Télen mindenki behúzódik a melegbe. A fűtött lakásban meleg ételt eszünk és ágyban hajtjuk álomra a fejünket. A vadon élő állatoknak nincs ilyen jó dolguk, ők a legnagyobb fagyban is a szabadban töltik az éjszakát. A medve átalussza a telet, de nagyon sok állat számára ilyenkor komoly küzdelem kezdődik, mert ilyenkor kevesebb az élelem.

A kóborló állatok között gyakran fordulnak meg olyan házikedvencek, akiktől megvált a gazdájuk, vagy akik túl messzire elcsatangoltak. A menhelyek általában dugig vannak a kóborkutyákkal, macskából pedig legalább kétszer annyi kószál az utcákon. Minden kóbor állatot befogadni nem lehet, de segíteni tudunk nekik azzal, hogy nem engedjük megfagyni őket.

A házikó épp jókor készült el, mert másnap este leesett az első hó, ami a „kukucskálót” máris belepte. Letöröltük a havat és négy #macska szempár pislákolt ránk az üveglap alól. A bejárat is működik, hamar megtanulták használni. Egyedül a tető üvegen kívüli néhány centimétere miatt van bennünk egy kis félsz a csapadék miatt, de ha gáz lesz, leterítjük PVC asztalterítővel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .