Hová történjen a biztonsági mentés?

Külső vinyó

Adatvédelem, adatmentés és még sorolhatnánk, hány új szóval kell megismerkednünk, amióta minden digitálissá vált. De hová mentsük ezt a rengeteg adatot és hogyan védjük őket? Mit kell tenni, ha meghibásodik az adattároló?

A Z generáció és főleg az Alfa generáció az elsők, akik úgy születtek, vagy legalábbis úgy lettek tini korúak, hogy az internet már létezett. Nekik a közösségi oldalon történő megjelenés természetes, ezért napi szinten töltik fel fotóikat, videóikat egyik-másik internetes felületre. Életük ilyen formában történő dokumentálása egyetlen jelszó védelmét élvezi, amely ha illetéktelenek kezébe kerül, akár az összes feltöltött adat, kép és videó, stb. elveszhet. Ez számukra felér egy katasztrófával, hiszen úgy érezhetik,

Mintha az életük veszne el…

De nem csak őket érheti adatvesztés! Az internetes fiókjaid védelmét többféle módon megerősítheted! A “kétlépcsős azonosítás”, a biztonsági kérdés írása, a biometrikus belépés beállítása mellett elsősorban a minél bonyolultabb jelszó megadása szükséges! Ezzel a fiókod védelmét erősíted meg egy adott webhelyen, a biztonsági mentéssel pedig a számodra legfontosabb, vagy legkedvesebb adataid tárolását biztosítod be baj esetére. De hová történjen a biztonsági mentés?

Adataid biztonsági mentését tárolhatod a számítógép merevlemezén, vagy mobil eszközeiden, kisebb adathordozókon (pendrive, SD kártya, stb.), nagyobb kapacitású külső merevlemezen, vagy felhőben. Ez utóbbi egy tárhely előfizetés egy szerveren, ami lényegében ugyanolyan, mint a saját merevlemezed (winchester), csak ez az adattároló egy szolgáltató cégnél van fizikailag és mind méretét, mind kapacitását tekintve sokkal hatalmasabb, mint a vinyó.

Adattároló meghibásodása

Ahogy az életben bármikor bármi elromolhat, úgy az is előfordulhat, hogy a merevlemez meghibásodik. Az a kérdés, ilyenkor mit tehetünk? Az alábbi videóban egy konkrét WD külső merevlemez hibajelenségről beszélünk és kérjük a segítségedet!

Egy kütyü meghibásodáskor mindig a gyártó hivatalos weboldalán keress információt!

Ha valaki tudja a megoldást, örömmel vennénk a kommentjét akár a cikk alján, akár a YouTube alatt, kommentben! Előre is köszönjük a segítséget! Ha megtaláljuk a megoldást, természetesen meg fogjuk írni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .