Téli áramszünet külterületen

Áramszünet külterületen

A hírek szerint egyre többen költöznek városból vidékre. Anyagi lehetőségeikhez mérten ráadásul többen a zártkerti ingatlanba költöznek, ahol sajnos számos problémával kell szembenézni. Egy áramszünet külterületen pl. sokkal kellemetlenebb, mint belterületen.

Alig telt el fél óra?! hogy a YouTube közösségi falon megosztottuk a 2019-es Valentin napon készült videót, elment az áram. Ebből arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a típusú áramszünet összefüggésben lehet az utóbbi évek leghidegebb napjaival, mert a legtöbben elektromos fűtésre álltak át. A hideg itt évek óra februárban csúcsosodik, egész pontosan február 14-én, Valentin napon. Ilyenkor mindenhol „izzanak a szálak” az elektromos fűtőtestekben.

Zártkertben, külterületen lakunk. A külterület többek között azt is jelenti, hogy az itt igénybevehető szolgáltatásokban történő fennakadások javítása ezen a területen hátrébb sorolandó. A belterületen, azaz a központibb területen élőket érintő hibák javítása priorítást élveznek velünk szemben. Ráadásul ez egy vasárnapi nap volt…

Az áramszünet külterületen is átvészelhető, csak figyelj!

Az, hogy nincs világítás, vagy elmegy a TV, az egy dolog. De sokan ma már árammal fűtenek! A fűtés kérdése is megosztó téma lett a világban: egyesek szerint a tűzifa szennyezi a környezetet, mások az elektromos fűtést tartják kifogásolhatónak. Egy biztos: bármennyire is fáj az igazság, amikor az ember fázik, nem a környezetszennyezés az, amire először gondol!

Akik megtehetik, hogy hisznek a marketingnek és a környezetbarát fűtést választják, beleugranak otthonuk okosításába. Ők ezzel egyszerre két szolgáltatónál kötelezik el magukat, vagyis egyszerre áram és internet is kell ahhoz, hogy az okostelefonnal vezérelhető mindenféle működjön. Áramszünet esetén hiába a „fejlett” technika, ők mindannyian fázni fognak, mint ahogy a Telex egyik cikke szerint nemrég Texasban is milliók maradtak áram nélkül.

Ilyen esetben mindannyian ugyanabba a helyzetbe kerülünk, ugyanolyan sebezhetőek vagyunk és akár a fatüzelést választottuk, akár az elektromos fűtést, a megoldást a természet kínálja. Ennyit a megosztottságról ismét…

Az energiaszolgáltatók a hibajavítás megkezdését a lakott terület létszámának függvényében óraszámban határozzák meg. Minél több lakó van egy településen, annál rövidebb időn belül garantálják a hiba javításának megkezdését. Ugyanez külterületen az E-ON tájékoztatása szerint 12 órán belül garantált.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .