A jeges szél és az otthoni munka

Fagy

Az otthoni munka több okból sem leányálom. Sok mindent hoztak már fel ellene, mi is írtunk már róla, de vannak olyan hátrányai, amiről álmodni sem mertél volna!

Az otthoni munka legfőbb hátrányait mindenki pszichés alapokra helyezi, de vannak itt mások számára nem egyértelmű problémák is. Olyan nem várt problémák, amelyekkel eddig a húsz éves távmunka tapasztalatunk alatt egyszer sem találkoztunk még.

Saját otthonának komfortja mindenkinek más. Mi városinak születtünk, ezért ahhoz vagyunk szokva, hogy az otthonunk melege alap. Az nem kérdőjelezhető meg, hiszen az mindig is volt. Amíg ez így volt, az otthoni munka is könnyebb volt. De vidékre költöztünk. Itt hűvösebb van, de ez nem nem gond, hiszen fűtünk.

Csakhogy a fatüzelést meg kell tanulni, mert ha rosszul csinálod, nem olyan hatékony, mint amilyennek lennie kéne és a pesti komfort után vidéken (főleg zártkertben!) a tél igencsak kemény tud lenni. Márpedig ülőmunka mellett abban a helyiségben, ahol tartózkodsz, állítólag nem lehet kevesebb, mint 21-22 fok…

Mi is azt tapasztaljuk, hogy 20 fok alatt azon kapod magad, hogy értelmetlenül fel alá mászkálsz és nem találod a helyed. Így nem lehet dolgozni. Sem otthon, sem máshol. Ezt már tudtuk, de jeges széllel még soha nem találkoztunk, amióta ottonról dolgozunk. Az időjárás előrejelzések alapján számítottunk a hidegre, de a szélre nem. A videóban erről esik szó az év leghidegebb napjainak egyikén.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .