I bike Budapest 2019 | Bringás felvonulás

I Bike Budapest

Az „I bike Budapest” korábban Critical Mass néven vált ismertté. Ez egy kerékpáros felvonulás volt, melynek célja Budapest (és néhány másik város) bicikliút szükségességére felhívni a figyelmet. Az első Critical Mass 1992-ben külföldön került megrendezésre, a magyarok pedig 2004-ben tekerhettek először Budapesten.

2013-ban a szervező Magyar Kerékpárosklub bejelentette, hogy több felvonulás nem lesz, mert céljukat elérték. A bringások azonban nem engedték elmúlni ezt a nagyszerű banzájt, ezért a tömeg egy maroknyi csoportja havonta egyszer tovább bringázott, sőt! Volt, aki hetente pattant nyeregbe, ezzel a bicikliző életmód végképp beépült az emberi agyakba.

A tegnapi „I bike Budapest” a zesős idő ellenére tízezer embert mozdított ki a négy fal közül. A bringások békésen vonultak végig Budapest utcáin, hol Pesten, hol Budán bukkantak fel a drótszamarasok és az itt-ott irányt mutató narancsárga pólós szervezők.

A népszerű, évente megrendezésre kerülő demonstráció ma már „I bike Budapest” néven fut és több tízezer embert mozdít ki az utcára a kiterjedtebb kerékpár úthálózat reményében. A tömeg általában jókedvű, az útvonal néhány pontján zenével fokozzák a hangulatot. Idén a szervezők 12+1 pontban foglalták össze a demonstráció miértjét, a „követelmények” a videóban is meghallgathatók.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .