Gyere, játszunk „Itt a piros, hol a pirosat”! Tudod, hogy kell? Kövesd a szemeddel a pirosat, és mondd meg, hogy hol van! Fogadjunk, hogy a végén nem fogod megtalálni a málnát! Íme a málnás-krémes linzertorta receptje, amit magunk állítottunk össze korábban elkészített sütemények tapasztalatai alapján az alábbi hozzávalókból.
Mi kell ehhez a sütihez?
Az Itt a piros, hol a piros süti 6+1 hozzávalóból áll: sütőmargarin, kristálycukor, tojás, liszt, vanília krémpor, tej és természetesen az aranyat érő málna. Mi most vanília krémhez Dr. Oetker Házi krémes krémport használtunk. Olvasd tovább, hogy miből mennyi kell.
Málnás-krémes linzertorta hozzávalói és elkészítése
- sütőmargarin: 200 g
- kristálycukor: 100 g
- tojássárgája: 1 db
- finomliszt (BL-55): 300 g
- málna: kb. 20 dkg
- vaníliakrém
- tej (a vaníliakrémhez)
Sütőmargarin, kristálycukor, tojássárgája, liszt
A margarint, a cukrot, a lisztet és a tojássárgáját gyúrd össze gyurmázható tésztává! Ha kész, kb. 180 fokon kb. 15-20 percig süsd meg a tortaalapot! Mivel minden sütő más, ezért időtől függetlenül ha már kezd barnulni a tészta széle, akkor vedd ki a sütőből!
Málna, vaníliakrém és tej
Szórd a málnát a tetejére és egyengesd el, hogy mindenhová jusson! Attól függően, hogy milyen vanília krémport használsz, készítsd el tejjel a krémet a krémpor leírása szerint, azután borítsd rá a málna tetejére, hogy senki ne lássa, „hol a piros”! Mi próbáltuk a csokipudingot is, de a krémpor nekünk jobban bevált.
A málnás-krémes linzertortában a málna íze tökéletes harmóniában van a vaníliával. Próbáld ki te is és várjuk visszajelzésed hozzászólásban, valamint közösségi csatornáinkon az elkészült „Itt a piros, hol a piros” sütiről készült fotódat, vagy videódat is örömmel vennénk! 🙂