Kényelem kontra fizikai munka

Keverőtárcsás mosógép

Mit jelent az ember számára a fejlődés? Ha a környezetünk minél kényelmesebb, egyúttal minél kevesebb a teendőnk. Csakhogy a kevés teendő testsúly gyarapodáshoz vezet és ennek az egészségünk látja a kárát. Mi a megoldás?

Ha pl. kevesebbel is megelégszel, ezreket tudsz megspórolni. Ha nem kell a nagyobb TV, és kihagyod a nagyobb üdítőt a büfékben, még nélkülöznöd sem kell, hisz mindent ugyanúgy megkapsz, csak tudatosabban költekezel és vastagabb pénzárcával lépsz át a következő hónapba. Amikor ráérzel ennek a hasznosságára, kedved támad másban is újszerű döntéseket hozni. Felismered az alternatívákat és keresni kezded őket.

Bár nem egyik napról a másikra, de van, aki gondolatban odáig is eljut, hogy képbe kerül a vidéki életmód, ahol ha jól hasznosítod a tanultakat, messze olcsóbban tudsz boldogulni, mint a városban. Zöldséget, gyümölcsöt termelhetsz magadnak, amivel további ezrek maradnak a zsebedben. Ha 100% önfenntartó életmódot nem is tud mindenki folytatni, nagyon sok felesleges fizetnivalót le lehet építeni, vagy szűkebbre venni, még ha csak átmenetileg is. De hiszen ezért léteznek pénzügyi tanácsadók. =)

Keverőtárcsás „félautomata” mosógép használata esővízzel

Tény, hogy vannak olyan költségek, ami egy társasházban nem, vagy csak közös költségként merülnek fel, (pl. tetőjavítás), de egy kertes házban cserébe kevésbé kiszolgáltatott az ember. Igen, vidéken magunknak kell elvégezni a piszkos munkát, de cserébe ritkábban vásárolunk felesleges dolgokat és a kilók is hamar lejjebb mennek. Persze itt is van, amiben már szakember segítségére van szükség, (pl. villanyszerelés, tetőjavítás), de alapvetően az ember szinte mindent képes megoldani magának, ha lehetővé teszik azt a körülmények.

Külterületen, zártkertben a spórolás lehetősége még tovább fokozódik, de ehhez már komoly áldozatokat kell hozni. A külterületi ingatlanok gyakran nem közművesítettek, vagyis hol gáz nincs bevezetve a házba, hol a víz, de az is előfordul, hogy az áram. Ha ez utóbbi van, akkor internet is van, ahol tájékozódsz és ennél fogva gyakorlatilag minden pótolható. Külterületre költözni egyáltalán nem olyan drámai, mint aminek látszik, sőt! Egyszerűen el kell tudni fogadni a változást. Ha az ember körülményei megváltoznak, az nem rossz, csak egy változás, amit te irányítasz!

A fővárosi körülmények után mi sokkal szerényebb körülmények között boldogulunk. Fával fűtünk, és esővízzel mosunk. Vannak hiányosságok a házban amiben élünk, de idővel minden pótolható. Az embernek egyetlen egy dologra van szüksége ahhoz, hogy boldoguljon, és az a saját magába vetett hit. Nem vallás, nem kuruzslás, csupán a remény, hogy holnap jobb lesz. Hiszen minden nap azért kelünk ki az ágyból, és dolgozunk, hogy a holnapunk jobb legyen.

Ettől sokkal elfogadóbbá válik az ember és elkezdi szeretni az életét ahelyett, hogy hajkurászna egy másikat, ami nem létezik. Végül amikor mérlegre teszed a régi és az új életed, hamar kiderül, hogy melyikben érzed igazán jól magad: abban, amelyikben a mának és amelyikben magadnak élhetsz. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .